Pratili ste Chelsea i Liverpool? Onda ste se opet uvjerili zašto su ove momčadi razočarane sezone

Rijetke su na početku sezone mogle predvidjeti da će Liverpool u travanj ući na osmoj, a Chelsea čak na 11. poziciji. Ne, ta su mjesta zauzeli klubovi koji su u prošlom izdanju Premier lige bili u samom vrhu ljestvice, pa su sada prilično daleko od pozicija koje vode u Ligu prvaka. Ako ikome još trebaju dokazi zašto su Plavi i Crveni najveće razočaranje ove sezone, večeras je stigao novi dodatak toj tezi.

Ove momčadi susrele su se na Stamford Bridgeu, u sklopu posljednje utakmice osmog kola domaćeg prvenstva, a golova nije bilo (0-0), kao ni u prvom ovosezonskom ogledu u prvenstvu. Remi je to kojim nitko od večerašnjih suparnika neće biti prezadovoljan, Chelsea četvrti Tottenhama U gostima 11 bodova, a Liverpool sedam, uz utakmicu manje od Spursa.

Chelseaju je to bila prva utakmica nakon promjene trenera Graham Pottersastav je večeras vodio pomoćni trener Bruno Saltor. Dobro su njegovi momci krenuli i imali više posjeda, ali i bolje šanse za početno vodstvo. Možda je i od njih najveći propustio Kai Havertz, u 12. minuti mu je stigao sjajan ubačaj s lijeve strane, taman u srce peterca. Ipak, očito je bio preblizu Alisonpa je brazilski golman to obranio.

Njegova se mreža ipak zatresla u 25. minuti, ali je slavlje domaćih navijača kratko trajalo. Reece James tada je krasnim udarcem zavladao Liverpoolovog vratara, ali je u početku akcije Enzo Fernandez ipak bio u minimalnom zaleđu. Iako su gosti na odmor otišli s više udaraca unutar okvira gola, nisu to bile situacije u kojima bi Kepa Arrizabalaga iskazati sav svoj golmanski talent.

8 – Chelsea nije uspio postići pogodak u prvom poluvremenu svake od posljednjih osam utakmica Premier lige na Stamford Bridgeu, što im je zajednički najdulji niz u natjecanju, a prethodni slučaj dogodio se između studenog 1992. i ožujka 1993. Zadatak. pic.twitter.com/DFtpunJY9h

— OptaJoe (@OptaJoe) 4. travnja 2023

Dramatično je bilo i početkom drugog poluvremena, najprije je Mateo Kovačić promašio iz vrlo izgledne šanse, a onda je stigao i još jedan poništeni zgoditak za domaće.

Napokon se oporavio N’Golo Kanté – najbolje od N’Golo Kantéa u matnu je šansu gurnuo Havertza, Alisson je opet obranio njegov udarac, ali se lopta njemačkog reprezentativca odbila u gol. Ne, gost je opet spasio VAR, pregledom snimaka se vidjelo da se lopta odbila od Havertzove ruke, a ne tijela. Pokušao je tada Jürgen Klopp zamjenama doći do pobjede, u igru ​​su ušli i Mohamed Salah ja Cody Gakpoali ni oni nisu bili od pomoći.

U konačnici, bila je to još jedna blijeda predstava i za Chelsea i za Liverpool, baš kao što je to bilo iu njihovom siječanjskom ogledu na Anfieldu, ali i tijekom cijele sezone…

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr