Čačić: 'Nije mi lako. Trener uvijek nosi više odgovornosti za poraz nego zasluga za pobjedu'

Nakon što je Šibenik u dramatičnom stilu pobijedio Dinamo na Šubićevcu i plasirao se u finale Kupa, pred kamerama je stao gostujući trener Ante Čačić. Njegov status u klubu bio je pod upitnikom i prije susreta nakon kojeg je priznao krivicu:

“Trener je odgovoran, ali nogomet je igra koja nosi puno iznenađenja. Nije mi lako. Trener uvijek nosi više odgovornosti za poraz nego zasluga za pobjedu”, kazao je nakon utakmice.

“Imali smo dobro otvaranje i nekoliko situacija u kojima smo mogli odlučiti utakmicu. Postoje situacije u kojima primamo kada ne bismo trebali. Stvorili smo puno prilika na zahtjevnom terenu, ali nismo iskoristili dominaciju. Realizacija je naš ključni problem prošlog mjeseca i to se vidi na rezultatima.”

“Bruno Petković je zabio devet golova, Mislav Oršić osam, Luka Ivanušec šest, a njih sada nemamo. Naše ambicije bile su otići do kraja, ali poklekli smo ovdje.”

“Ovakav sastav sam izabrao jer je Ivanušec ozlijeđen, Boško Šutalo umoran, a za tri dana nas čeka nova utakmica. Nismo bili loši, ali vidjeli ste da nismo uspjeli ugurati loptu u gol. Stefan Ristovski s metra, a Drmić u situaciji jedan na jedan. Šibenik je na kraju zabio eurogol, želim mu svako dobro u finalu.”

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr