Sudačka komisija tvrdi da ima audio snimku i negira da je Čulina vrijeđao Livaju

Zakuhalo se u jednom trenutku dvoboja Hajduka ja Istre 1961. godine na Poljudu u petak. Marko Livaja burno je reagirao na jednu sudsku odluku pa se unio sucu Anti Čulini u lice, a za to je zaradio i žuti karton koji mu je treći pa će propustiti susret s Rijekakom.

No, to nije bio kraj priče: dio hrvatskih medija je pokušao odgonetnuti što je točno Čulina rekao Livaji dok su se nadvikivali lice u lice, a iz jednog hrvatskog medija angažirali su se i čitača s usana koji je razaznao i protumačio jednu psovku s Čulininih usana.

Brzo se na javnom prostoru proširila vijest da je tako sudac Livaju nazvao “pi*kom”, ali javila se i HNS-ova sudska komisija koja je sve skupa oštro negira te usput proziva medije za manju profesionalnost u izvještavanju.

“Komisija nogometnih sudaca Hrvatskog nogometnog saveza najodlučnije odbacuje navode određenih medija o neprimjerenoj komunikaciji suca Ante Čuline prema nogometašu Hajduka Marku Livaji tijekom utakmice Hajduk – Istra 1861”, navodi Komisija.

“Komisija je šokirala takvim tvrdnjama koje s punim uvjerenjem ovjeravamo jer audio snimka komunikacija tijekom cijele utakmice apsolutno i nužno potvrđuje kako sudac Čulina nije uputio takve, niti slične riječi bilo kojem nogometašu tijekom utakmice, pa tako ni reprezentativcu Marku Livaji.”

“Smatramo vrlo opasnim plasirati takve tvrdnje u javnost na temelju ‘čitanja s usana’ jer to za rezultat ima nepotrebno podizanje tenzije u hrvatskoj sportskoj javnosti. Neprimjereno je objavljivati ​​takve ozbiljne, a neistinite optužbe bez izjava i reakcija samih aktera navedenog događaja te pozivamo medije da na profesionalan način obrađuju ovakve, potencijalno vrlo ‘zapaljive’ teme.”

“Komisija nogometnih sudaca HNS-a oštro osuđuje ovakvo neozbiljno izvještavanje te daje maksimalnu podršku sucu Anti Čulini te svim sucima koji se profesionalno ponašaju te primjereno komuniciraju s nogometnim akterima prije, za vrijeme i nakon nogometnih utakmica”, kažu iz sudačkih udruga.

Livaja i Čulina imaju i povijest iz Koprivnice netom prije Mundijala kad se dogodio i prekid nakon što su navijači pogodili pomoćnog suca, a sve je krenulo jednim duelom, odnosno startom Vinka Solde na Livaju. Čulina je sudio i taj susret.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr