A nekoć neprijatelji: Messi i Ramos vodili su PSG do pobjede u Nici za prekid slabog niza

Ušao je PSG u hosting kodu Lijepo s čak dva poraza u nizu i Lensu koji se približio na tri boda razlike. Ne, kada je najjteže, onda istupe oni iskusni i dokazani pobjednici, a Leo Messi ja Sergio Ramos to definitivno jesu. Nekoć veliki rivali udružili su snage i doveli Parižane do pobjede 2-0.

Odolijevala je Nica 20-ak minuta, ali onda je PSG krenuo navirati. Prvo je u 22. minuti Danilo Pereira glavom zatresao gredu, četiri minute kasnije postigao gol. Dugi napad Parižana je završen Nuno Mendes koji je s lijeve strane poslao nisku loptu na sedam metara gdje završava Messi.

Argentincu je ovo 14. pogodak u Ligue 1 ove sezone, a uz to ima i 14 asistencija nakon ove večeri u koju je ušao s 13/13. Otišlo je na poluvrijeme s 1-0, ali početkom drugog dijela domaći je sastav više pritisnuo.

Gigi Donnarumma zato je bio najzaposleniji na terenu u prvih 20 minuta drugog poluvremena, a umalo je kapitulirao u 51. minuti. Iz gužve nakon kornera Dante pucao iz peterca, a lopta se odbila od grede i, činilo se, pala u gol.

Ne, VAR provjera gol-linije pokazala je da je lopta malim dijelom samog okraja svog obujma bila iznad crte pa se PSG spasio, a nedugo potom Donnarumma mora skidati i udarac Nikolasa Pepea. Jean-Clair Todibo pokušao je glavom, opet iz kornera u 70. minuti, ali Talijan je na mjestu.

Usred svega toga, PSG je zabio drugi gol. Izveo je Messi korner u 76. minuti, a najviši u skoku je Sergio Ramos koji je zabio za 2-0, a to mu je i prvi ligaški gol ove sezone. Uz to, ima po jedan u Kupu i Superkupu.

Prijetio je domaći sastav i nakon toga, ali obrana na čelu s Ramosom i Donnarummom sve je čistila. Kad već nije domaćin zabio, skoro je Danilo poslao jedan ubačaj u svoju mrežu, ali odsjelo je na gredi.

Nica je prekinula svoj niz od čak 14 utakmica u svim natjecanjima bez poraza, au ligi je izgubila nakon četiri vezane remije pa ostaje osma s 45 bodova. PSG ima šest više od Lensa, a devet više od Marseillea Igora Tudora koji sutra igra s Lorientom.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr