Crna mačka europskih prvaka: Madrid ni u četvrtom pokušaju nije uspio dobiti Villarreal

Villarreal, ta crna mačka aktualnog europskog prvaka. Real Madrid je u posljednjih mjesec dana pomeo pod s Liverpoolom u Ligi prvaka i Barcelonom u Kupu kralja, ali protiv Villarreala jednostavno ne ide.

Uoči večerašnje utakmice na Bernabéuu, Madrid je protiv Villarreale imao najveći omjer od svih klubova u La Ligi. Madrid je pobijedio samo tri puta u posljednjih 11 susreta, a niti jednom u posljednja tri. Sada je taj omjer još gori, triput u 12 i niti jednom u četiri.

Naime, Villarreal je dvaput izgubio, ali je na kraju pobijedio s 3-2, prvenstveno zahvaljujući Samuel Chukwuezeu, koji je zabio dvaput, uključujući i pobjednički pogodak. Madrid je poveo u 16., kada je Pau Torres nesretno pospremio loptu u vlastitu mrežu, ali gosti se nisu predavali.

Igra Samuela Chukwuezea u brojkama protiv Real Madrida:

49 dodira
Dobiveni dueli 10/11
8 dodira u op. kutija
7/8 preuzimanja završeno
5 udaraca
3 udarca na gol
2 dobivena prekršaja
2 gola

Pobjednik utakmice. 🔥 pic.twitter.com/WXlPnvat5D

— Squawka uživo (@Squawka_Live) 8. travnja 2023

Chukwueze je svoj prvi gol zabio u 39., ali preko Real Madrida Vinicije Junior još jednom poveo, samo tri minute nakon početka drugog poluvremena. Ali Villarreal jednostavno ne gubi od europskog prvaka. Na 2-2 je izjednačio džoker Quiquea Setiena sa klupama, Jose Luis Morales, a onda je, u 80., Chukwueze zabio za konačnih 3-2.

Rezultat znači da su gosti sada skočili na peto mjesto, dok Real Madrid zaostaje 12 bodova za Barcelonom, a ima i utakmicu više. Ništa od obrane naslova u Španjolskoj.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr