Kako najbolje proslaviti novi ugovor? Šamanić je to napravio dolaskom do uspjeha u karijeri

Prava prilika ukazala se na protekli tjedan hrvatskog košarkaša Luka Šamanićnajprije je u momčadi Utah jazza dobio 10-dnevni ugovor, a potom i suradnju kroz cijelu iduću sezonu. U preostalim utakmicama ovog izdanja NBA lige kao da je svima odlučio pokazati zašto su mu Jazzeri pružili ovakvu priliku, pa je tako u sinoćnjem ogledu protiv Denver Nuggetsa ostvario najbolji učinak karijere.

Gosti iz Colorade svladali su rezultatom 118-114, a Šamanić je u taj trijumf ugradio čak 23 svoja poena. Tako je za sedam poena poboljšao svoj osobni rekord u ovom natjecanju, koji je postavio u ljeto 2020. godine, a tada je također u završnici osnovnog dijela sezone ubacio 16 poena.

Šamanić je sinoć imao solidnu šutersku večer, bio je polovičan u pokušajima za tri poena (3/6), a još bolji u pokušajima za dva poena (6/8). Mogao je ostvariti i double-double učinak jer je upisao osam skokova, te dvije ukradene lopte i jednu asistenciju. Učinkovitiji od Šamanića bio je samo njegov suigrač Slomljeno crno, s 28 poena.

Dobru utakmicu sinoć je imao i još jedan hrvatski košarkaš u NBA ligi, Ivica Zubac još je jednom stigao do dvoznamenkastog učinka u dvije od tri glavne kategorije, već 27. put u sezonu. Njegovi Los Angeles Clippersi su sa 136-125 svladali momčad Portland Trail Blazersaa Zubac je pritom skupio 14 poena i točno 10 skokova.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr