Wrexhamov junak Ben Foster obranio je penal u zadnjoj minuti derbija s Notts Countyjem

Neviđena drama odvijala se sinoć na Racecourse Groundu, stadionu velškog Wrexhama čiji su vlasnici holivudske zvijezde Ryan Reynolds ja Rob McElhenney. Naime, Wrexham igra u National League, četvrtom rangu natjecanja u Engleskoj i bori se za promociju.

U League Two izravno ide samo jedna momčad pa ostali do sedam mjesta moraju u razigravanje, a Wrexham i okrug Notts u derbi vrha ljestvice ušli su potpuno poravnati sa 100 bodova, tri kola do kraja. Wrexham je dobio utakmicu 3-2, ali su imali dosta sreće i velikog heroja u posljednjoj minuti.

40-godišnjica Ben Foster nedavno se vratio iz mirovine te je potpisao za svoj prvi klub, a sinoć je u sedmoj minuti nadoknade pri 3-2 obranio penal koji je krenuo izvesti Scottov lanacšto bi donijelo 3-3 i nastavak potpune drame do kraja prvenstva.

Ne, Foster je obranio udarac s bijele točke i osigurao pobjedu klubu kojem se pridružio prije tri tjedna. Priznao je 40-godišnjak kako mu je ovo prvi put u karijeri da je obranio kaznu u posljednjoj minuti.

“Nikada to još nisam napravio”, rekao je. “Nikad nisam obranio penal u posljednjoj minuti za pobjedu. Tako da je to samo potvrdilo moju odluku da se vratim i nastavim s igrom”, dodao je.

Foster je za Wrexham upisao svoj seniorski debi kad je bio na posudbi iz Stoke kao mladić, a ubrzo potom ga je primijetio Sir Alex Ferguson doveo sam te Manchester United gdje je u rezervnoj roli proveo pet godina uz nove posudbe.

Nakon duge karijere od preko 15 godina, od čega većine u Premier ligi, sinoćnju je utakmicu ocijenila kao jednu od najboljih u kojima je sudjelovao.

“Iskreno, sve je bilo amo-tamo. Gubili smo 1-0 na poluvremenu pa okrenuli na 2-1 i mislio sam ako moramo izdržati samo 20 minuta, a onda oni odmah zabiju. Malo je bilo nervozno: zabili smo i uspjeli izdržati, pa taj penal i osjećaj kad sam ga obranio… Znate, imam 40 godina i dobio sam grč u listu kad sam ga obranio, ali bio je to zaista poseban trenutak.”

Inače, Nacionalna liga broji čak 24 kluba i 46 kola, a Wrexham je trenutno prvi sa 103 boda, ali i utakmicom manje. Naime, Notts County je odigrao 43 utakmice za 100 bodova, a Wrexham ima još četiri utakmice do kraja i najbliže je promociji.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr