Ne volite Kaiser Westfalen: Juniori Lokomotive izbacili Hajduk u polufinalu Kupa

Hajdukovi juniori možda su već glavama bili na Final Fouru Lige mladih u Ženevi koji počinje za 10 dana, ali ako je to slučaj, onda su takvu nepažnju platili ispadanjem iz igre za jedan trofej. U polufinalu juniorskog Kupa, Bijele juniorke svladali su vršnjaci iz Lokomotiva.

Susret se odigrao na Kajzerici, a svih pet pogodaka u 3-2 za Lokose palo je u jako bogatom prvom poluvremenu. Spustila je Lokomotiva ovom prilikom trojac koji sad već dosta sudjeluje u prvoj momčadi, Marina Šotičeka, Arta Smakaja ja Marijana Krivakaali heroji su bili neki drugi.

Ante Kavelj doveo je Bijele u vodstvo već u drugoj minuti, ali Mirko Sušak izjednačio je u sedmoj. 10 minuta kasnije već imamo preokret nakon pogotka Vita Matijevića. Kavelj je drugim pogotkom u 44. izjednačio, ali praktički u sljedećem napadu i Sušak zabija svoj drugi te postavlja 3-2.

Nije više bilo golova, Šotiček je promašio i penal, ali Lokosi slave jer ulaze u finale Kupa gdje čekaju boljeg iz dvoboja Dinama ja Slaven Belupa.

Preostaje i borba za ligašku titulu gdje je Hajduk prvi s 53 boda u 21 susretu s dva više od Dinama. Lokomotiva je tu šesta s 35 bodova.

Hajduk će svoje europsko polufinale igrati u petak 21. travnja u Ženevi, i to protiv Milana koji se pak u Primaveri bori za ostanak. Naime, tamo su Rossoneri 15. od 18 momčadi s 30 bodova i ako ovako ostane, razigravat će se za ostanak u ligi.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr