Bolji i od PSG-ovog terceta: Alexandre Lacazette zasjeo je vrh ljestvice strijelaca u Ligue 1

Novo kolo francuskog prvenstva sinoć je otvoreno svojim međusobnim ogledom Toulouse ja Lyon, s kojeg se gosti kući vraćaju s nova tri boda. Sastav pod vodstvom bivšeg francuskog izbornika Laurenta Blanca slavio je s 2-1 te je barem privremeno zasjeo na šesto mjesto, nadomak pozicije koje vode u europske kvalifikacije.

Lyon je do te važne pobjede došao u 88. minuti, kada je domaći stoper Logan Costa poslao loptu u vlastitu mrežu. Još ranije je Zakarija Abukhlal izjednačio za Toulouse, samo tri minute Lyon je bio u početnom vodstvu koje mu je donio iskusan Alexandre Lacazette. Francuski napadač bio je precizan s bijele točke, u toj 34. minuti, te tako došao do svog već 19. ovosezonskog gola u Ligue 1.

Time je zasjeo na vrh ligaške ljestvice strijelaca, odnosno dijeli ga zajedno s PSG-ovom zvijezdom Kylian Mbappeom. Točnije bi bilo reći da je Lacazette sam na tom vrhu jer je u dosadašnjem dijelu sezone upisao jednu asistenciju više od Mbappéa (3).

🚨 SLUŽBENO: Alex Lacazette NAJBOLJI STRIJELAC Ligue 1 nakon što je večeras postigao pogodak.

Lacazette – 19 golova, 4 asistencije
Mbappe – 19 golova, 3 asistencije

Razred u trajnom. 🫡 pic.twitter.com/SKrClchgBQ

— Maks. ✍🏼 (@AFCMax9) 14. travnja 2023

Lyonov kapetan u sjajnoj je formi u posljednje vrijeme, u proteklih sedam prvenstvenih kola zabilježio je isto toliko pogodaka. Niz je započeo još početkom veljače, kada je poentirao protiv Troyesa (3-1), a zatim iu susretima s Lensom (2-1), Lilleom (3-3), Nantesom (1-1), Rennesom (2-1) te sada i Toulouseom.

Pomogao je tako svojoj momčadi na putu od 10. do trenutnog šestog mjesta, a niti petoplasirani Lille nije daleko, sa samo dva boda viška…

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr