Petrović o Sesarovom imenovanju: 'Šokiran sam odlukom, Gjergja je stekao moje veće povjerenstvo'

Nakon višemjesečne potrage, hrvatska košarkaška reprezentacija ovog je tjedna napokon dobila stalnog izbornika. Dugo su u borbi za to mjesto bila samo dva imena, belgijski izbornik Dario Gjergja the Cibonin trener Josip Sesar. Ova je funkcija na kraju ipak pripala potonjem, što je mnoge iznenadilo, pa čak i HKS-ovog sportskog direktora Aleksandra Petrovićakoji je i predložio ove finalne kandidate.

“Glasovanje je otišlo u smjeru koji ja nisam predlagao”, rekao je Aco u razgovoru za Večernji list. “Malo je reći da sam bio šokiran kada mi je glavni tajnik Saveza Josipa Vranković izvijestio da je rezultat glasovanja bio 8-2 u Sesarovu korist.”

“Gjergjinim pristankom, on je od ova dva kandidata stekao moje veće povjerenje. U sklopu izlaganja, s potpitanjima, koje je trajalo 50-ak minuta, predstavio sam obojicu kandidata i kazao da je Gjergja sadašnjost, a Sesar talentirana budućnost. Prilično miran sam otišao s Upravnog odbora, jer sve što sam dosad radio nailazio je na odobravanje, svi moji prijedlozi bili su prihvaćeni 100 posto”, dodaje.

Naravno, sada se postavlja pitanje zašto onda HKS-ova uprava nije vjerovala savjetima sportskog direktora, kojeg je na tu funkciju postavila baš i zbog ovakvih stvari. Isto tako, ostaje upitno zašto je Petrović uopće predložio Sesara, ako mu je Gjergja već bio izgledniji kandidat.

“Na to pitanje treba odgovoriti predsjednik Udruge Nikola Rukavina, nisam ja. Do sada je sve išlo skladno i treba mi da mi to razjasni da vidim kako ćemo dalje stvarati odnose. Jer ako u projekte ulazimo s raznih strana, nećemo nikako stići. Što se tiče Sesara, nisam želio biti nepravedan prema njemu. On je budućnost, ali u ovom trenutku Gjergja nam više treba”, zaključio je Aco Petrović.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr