Kolekcija je potpuna: Tin Srbić osvojio je zlatnu medalju na Europskom prvenstvu

Krasne vijesti stižu iz Antalije gdje se ovih dana održavalo Europsko prvenstvo u gimnastici; ono je zatvoreno danas u posljednjem finalu na preči, a hrvatski predstavnik Tin Srbić ondje je osvojio zlatnu medalju i tako ostvario još jedan fenomenalan uspjeh.

Krenuo je kao peti prečaš, ostvario najbolji rezultat 14,233 i osvojio zlato. Drugi na postolju bio je talijanski gimnastičar Carlo Macchini s 14.200, a bronca je otišla Ukrajincu Iliji Kovtunu s 13.966.

Srbiću je ovo bilo prvo zlato na Europskim prvenstvima, zapravo i jedino veliko odličje koje mu je još nedostajalo. Osim toga ima i srebro s Olimpijskih igara u Tokiju, zlato sa Svjetskog prvenstva u Montrealu 2017. i srebro na istom natjecanju u Stuttgartu dvije godine nakon toga. Dvaput je dosad bio srebrni na Europskim prvenstvima, a tu je i devet zlatnih medalja te dvije bronce sa Svjetskih kupova.

Ukratko, Srbić je nastupio na sedam velikih gimnastičkih finala, a jedino 2018. u Dohi nije izborio postolje; tada je zauzeo četvrto mjesto.

Navikli smo na odlične rezultate najboljeg hrvatskog gimnastičara, a nadamo se da će ih u budućnosti biti još puno. Čestitke!

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr