Do posljednjeg daha: Dodig i Krajiček osvojili Monte Carlo nakon napetog tie-breaka

Hrvatsko-američki par koji se sastoji od Ivana Dodiga ja Austin Krajiceka ostvario je novi uspjeh; spomenuti tenisači danas su nastupili u finalu muških parova na Masters turniru u Monte Carlu protiv domaćeg predstavnika Romaina Arneoda i austrijskog igrača Tristan-Samuel Weissborna naposljetku su ih svladali rezultatom 2-1 u setovima (6-0, 4-6, 14-12).

Bio je to meč izuzetno napete završnice, ali se na početku činilo kako bi mogla biti jednosmjerna ulica; Dodig i Krajiček uzeli su prvi set bez izgubljenog meča nakon samo 23 minute igre, no Arneod i Weissborn uzvratili su u drugom. Osigurali su izjednačenje zahvaljujući breaku u devetoj igri, a Champions tie-break koji je uslijedio bio je iznimno neizvjestan.

Monegaški tenisač i njegov austrijski kolega imali su dvije meč-lopte, prvu pri vodstvu 10-9 i drugu 12-11, ali Dodig i Krajiček spasili su obje i preokrenuli meč.

Dodig je tako osvojio svoj 21. ATP naslov u parovima, kao i šesti na Masters 1000 turnirima, a sada je peti najbolji svjetski igrač u parovima i najbolje plasirani Hrvat u toj konkurenciji.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr