Navijači poslali poruku Rijeci: 'Bili smo žrtve diskriminacije na temelju mjesta boravka'

Rijeka ja Hajduk danas se susreću u Jadranskom derbiju; očekuje se vrlo zanimljiv ogled s obzirom na njegovu važnost, a shodno tome i brojnu posjećenost na Rujevici.

Zainteresirani su kupili ulaznice, ali neki su ostali i bez njih. Kako prenosi Slobodna Dalmacija, trojica navijača poslali su poruku Rijeci zbog toga što smatraju da su doživjeli diskriminaciju prilikom kupnje karata. Iako, kako tvrde, već pet godina žive u tom gradu, kažu da nisu mogli kupiti karte za istočnu ili zapadnu tribinu zbog toga što nemaju prebivalište u Primorsko-goranskoj županiji.

“Poštovani HNK Rijeka”, počinje poruka navijača objavljena na spomenutom portalu. “Šaljemo vam ovaj upit u vezi kupnje karata za utakmicu 16.04.2023. HNK Rijeka – HNK Hajduk Split koja se igra na stadionu Rujevica. Danas (13.03. u 19:00) moja dva prijatelja i ja smo otišli u zapadni sektor gdje na službenim stranicama piše da se vrši prodaja karata. Moram naglasiti da niti ja niti moji prijatelji (dvije osobe) nismo iz Rijeke, iako već pet godina u ovome gradu studiramo, a neki su i trajno zaposleni (ja osobno sam djelatnik KBC-a Rijeka). Danas smo bili žrtve diskriminacije na temelju mjesta boravka.”

“Smatram da Vi niste na vašim službenim stranicama nigdje javno objavili da osobe koje ne pripadaju Primorsko-goranskoj županiji ne mogu kupiti karte, smatram da je ovo jasna diskriminacija”, nadodaje. “Duboko smo razočarani u organizaciji HNK Rijeka kao glavnog organizatora utakmice jer bez ikakvog povoda (nismo napravili kazneno djelo, nismo remetili javni red i mir te nikad nismo uopće kažnjavali) zabranjena nam je kupovina karata za tribinu istok i/ili zapad.”

Slične prakse nisu novost u HNL-u; sjetit ćemo se da je Šibenik svojedobno podigao dosta prašine nakon što je stavio veto na prodaju ulaznica za zapadnu tribinu Šubićevca žiteljima triju županija prije ogleda s Hajdukom. Hoće li odgovoriti Rijeka na ovo, vidjet ćemo…

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr