Sretna Banja Luka: Mladi Dino Prižmić izborio je svoj prvi nastup u glavnom ždrijebu ATP turnira

Tko je Dino Prižmić? Pa, od danas je to momak s barem jednim nastupom u glavnom ždrijebu ATP turnira. Mladi 17-godišnji hrvatski talent prošao je kvalifikacije u Banjoj Luci za svoj premijerni nastup na ATP razini.

Mladić koji je dosad nastupao na Challengerima ja Futuresima preskočio je dvije stepenice u Bosni i Hercegovini, a posljednja mu je bio Liam Broady. Britanac je inače 132. igrač svijeta i treći nositelj kvalifikacija.

Splićanin ga je svladao u dva seta i za dva sata tenisa. U prvom je setu okrenuo očajan početak i Broadyjevih 3-0 te je s tri breaka u drugoj polovici seta stigao do 7-5. U drugom je nakon 2-2 napravio dva breaka i pobjegao na 5-2, a nakon toga je izgubio jedan servis, no odmah se vratio pauza za konačnih 6-3 u čudesnoj utakmici s čak 11 oduzetih servisa, od kojih je srećom Prižmić napravio sedam breakova.

Prižmić inače okupira tek 342. mjesto na ATP ljestvici i tek je na početku svoje karijere, a sigurno ga nakon ovog tjedna čeka pozamašan skok. Prije ovog nastupa igrao je Challengere u Splitu i Zadru, au Poreču je na Futuresu digao i naslov.

Prižmić je inače i najbolje rangirani igrač koji još nije punoljetan, a možda bitni suparnici u prvom kolu redom su poznata imena: Richard Gasquet, Federico Coria, Damir Džumhur ili još jedan kvalifikant.

Na samom turniru okupila su se poznata imena među kojima se izdvajaju Novak Đoković, Stanislav Wawrinka, Borna Ćorić, Andrej Rubljov… A među njima i mladi Dino.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr