Djelomična pobjeda: Juventus vraća 15 oduzetih bodova, ali ide na novo suđenje

Najviše talijansko sportsko tijelo, Žalbeni sud pri CONI-ju, Talijanskom olimpijskom odboru poništilo je odluku Talijanskog nogometnog saveza o oduzimanju 15 bodova Juventus. Starica je dobila rigoroznu kaznu za financijske malverzacije, ali će se cijeli postupak morati ponoviti.

Kako prenose talijanski mediji, slučaj je vraćen na novi proces u kojem će sudsko tijelo koje odlučuje biti sastavljeno od novih članova. Borba crno i bijelo za dokazivanjem nevinosti tako još nije gotova, ali su sportske ambicije barem spašene.

Bodovna kazna za Juventus ukinuta je dok se postupak ne ponovi i donese nova presuda, a to bi moglo potrajati mjesecima. Na kraju su mogući svi scenariji: manja kazna, potvrda iste ili možda dokidanje kakve krivice, ali dok se to ne dogodi, ovo je mala i djelomična pobjeda talijanskog velikana.

Juventusov pad od 15 bodova u Serie A je poništen—skočili su sa sedmog na treće mjesto u ligi 📈 pic.twitter.com/IixU4mdsag

— B/R nogomet (@brfootball) 20. travnja 2023

Povratak oduzetih 15 bodova bitno će promijeniti tablicu Serie A, pa se Juve vraća na treće mjesto, odmah iza Napolija ja Lazija. Bianconeri tako postaju jedan od talijanskih favorita za nastup u Ligi prvaka jer u borbi za prve četiri pozicije sad imaju tri boda više od Obodšest od Milana i čak osam od Cijeli.

Bez ovih 15 bodova Juventus je bio tek sedmi s 44 boda i sada se sve pomiče za jedno mjesto pa se lako može dogoditi da Milan i Inter, momčadi koje međusobno igraju polufinale prvaka Lige i izlučit će jednog od finalista, uopće kroz ligu ne izbore elitno klupsko natjecanje.

Podsjetimo da je Juventus kažnjen oduzimanjem bodova, novčanom globom i suspenzijama za glavne dužnosnike zbog financijskih malverzacija i isplaćivanja igrača ‘ispod stola’ za vrijeme pandemije koronavirusa.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr