Arsenal je i dalje na samo tri domaća clean sheeta u ligi. Manje ih ima tek posljednji Southampton

Iako je Arsenalova obrana među najboljima u Premier ligi, barem po broju primljenih golova, obrambeni problemi i dalje muče momčadi Michael čekić. Pogotovo se to odnosi na razdoblje u kojem se ova momčad mora nositi s izostankom Williama Križjednog od istaknutijih stopera u ovom izdanju engleskog prvenstva.

To se ponovno vidjelo u sinoćnjoj utakmici, u kojoj je igrao na njegovoj poziciji Opljačkati Držanje. Ne čudi stoga da je u tom domaćem dvoboju s fenjerašem Southamptonom ulovljen samo jedan bod, i to na jedvite jeda te u samoj završnici. Gosti s juga Engleske su do 88. minute imali prednost od dva gola, no na kraju je ipak bilo 3-3.

Ipak, Sveci su postali prva momčad sa samog dna Premier lige koja je u srazu s prvim liderom postigla čak tri zgoditka. Tako je Arsenalova obrana još jednom zakazala na domaćem terenu, gdje se bilježe samo tri čista lista tijekom ovog izdanja engleskog prvenstva. Za usporedbu, manje ih ima jedino baš Southampton (1), inače jedan od najlošijih obrana u ligi.

⚠️ | BRZA STAT

Posljednjih 5 utakmica Arsenala u Premier ligi (bez Williama Salibe):

✅ 9 bodova
🔙 9 primljenih golova
🚢 Primao 8,7 xG

Arsenalovih 5 prethodnih ligaških utakmica (sa Salibom):

✅ 15 bodova
🔙 4 primljena gola
🚢 3,9 xG dopušteno

Razlika u utrci za naslov? 🤔 pic.twitter.com/d37hL4QApV

— Sofascore (@SofascoreINT) 21. travnja 2023

Gotovo se ta smušenost vidjela kod prvog Southamptonovog pogotka, kada je golman Aaron Ramsdale poslao loptu točno u gostujućeg ofenzivca Carlos Alcaraza. Argentinac se nalazio na rubu kaznenog prostora, pa ga je s lakoćom svladao. Ni kod preostala tri gola Arsenalovi obrambeni igrači nisu najbolje reagirali, pogotovo u situaciji kada su posve zaboravili na Duju Ćaletu-Cara na drugim vratima, šifra 3-1.

Navijači Arsenala barem malo mogu utješiti činjenicu da je njihova momčad izbjegla prvi domaći poraz od ovog rivala u prvenstvu od 1987. godine, kao i činjenicu da im je ovaj bod osigurao povratak u Ligu prvaka. Nakon sedam godina Topnici se vraćaju u najelitnije klupsko natjecanje i protiv najvećeg rivala Tottenhamkoji je na petom mjestu, pobjegli su na nedostižna 22 boda.

Svako zlo za neko dobro, reklo bi se…

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr