Dobitna kombinacija: Messi je 10. put asistirao Mbappéu, što ih čini pet najboljih lidera lige

Rijetka je situacija da se petkom navečer otvara nova kola u svim ligama Petice, a baš je takav slučaj bio sinoć, kada su u akciji bili lider engleskog i francuskog prvenstva. Arsenal s nije baš proslavio au kućnom pokusu s lampionom Southamptonom odigrao tek 3-3, no zato se Paris Saint Germain još malo približio obrani lanjske titule.

Taj je sastav također igrao protiv posljednjeplasiranih momčadi domaćeg prvenstva, ali je igrao u gostima, i to kod Angersa. Parižani se kući vraćaju s punim plijenom, slavili su s 2-1 te svoju prednost ispred drugog Marseillea povećali na 11 bodova. Prvo ime ove utakmice svakako je Kylian Mbappepostigao je oba pogotka PSG-a u ovom trijumfu.

Prvi je stigao u devetoj, a drugi u 26. minuti utakmice, pa je tako usmjerio svoju momčad prema novom slavlju. Kod tog drugog zgoditka opet mu je asistirao Lionel Messi, po 10. put u Ligue 1, čime je ovaj dvojac postao vodeći u ligi pet najboljih u toj kategoriji. Argentinac ga je pronašao fantastičnim dodavanjem kroz obranu Angersa, Mbappé je samo trebao zaobići vratara i poslati loptu u praznu mrežu.

👌 79 dodira
⚽️ 2 gola
🔑 2 ključna prolaza
🎯 3 udarca prema golu
👟 84% uspješnosti prolaznosti
🌟 8.5 @SofascoreINT ocjena@KMbappe proveo si je noć 💯#SCOPSG pic.twitter.com/sMEfuD7R3d

— Ligue 1 engleski (@Ligue1_ENG) 21. travnja 2023

I kod prvog gola Messi je odigrao vrlo važnu ulogu, još jednim sjajnim dodavanjem pomaknuo je cijelu zadnju liniju domaćih, a onda Juan Bernat loptu proslijedio do Mbappéa. Tako je argentinska zvijezda uspjela postići učinak od 15 pogodaka i isto toliko asistencija u francuskom prvenstvu, a od sezone 2006./2007. tu su granicu prebacili samo Eden Opasnost prije 11 godina, odnosno lani Mbappé.

Što se tiče mladog Francuza, sada je sudjelovao u čak 214 pogodaka svojih momčadi u Ligue 1, 157 puta bio je strijelac, a 57 asistent. Otkako Opta detaljno prati ovo natjecanje, odnosno od već spomenute sezone 2006./2007., ovime je izjednačio učinak i rekord Dimitrija payeta. Tako se Neymarov izostanak zbog ozljeda praktički i nije osjetio, nova ligaška titula sve je blizu i blizu…

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr