Veliki klubovi žale se na guste rasporede? Engleski niželigaš danas igra sedmu utakmicu u 10 dana

by | tra 22, 2023 | Sport | 0 comments

Treneri najvećih europskih klubova, koji su do samog kraja nosili više trofeja, često se znaju žaliti na prenatrpan raspored utakmica. Tako je Liverpool sezone prošle odigrao najveći mogući broj utakmica, skupivši čak 63 dvoboja u lovu na četverostruku krunu, a na putu prema sličnoj situaciji bio je i Manchester Ujedinjenprije nedavnog ispadanja iz Europske lige.

No, to je ništa u usporedbi s problemima u kojima se našao engleski desetoligaš Sandhurst Grad, koji će ove subote odigrati svoju sedmu utakmicu u razmaku od samo 10 dana. Posljedica je to brojnih odgoda ranijih ogleda u sklopu ligaškog natjecanja, problemi s natopljenim i neadekvatnim terenima su se počeli gomilati tijekom ovog vremena, najvlažnije otkako su počela službena mjerenja u toj zemlji.

“Čak smo četiri puta ove sezone putovali na neko gostovanje, da bismo tek po dolasku bili obaviješteni o odgodi. Ne pomaže vam niti previše umjetnih travnjaka, jer kada se oni poplave ili zamrznu, uvjeti za igru ​​ne postoje. Srećom po nas, imamo podosta nogometaša u omladinskom pogonu, pa će i svi oni dobiti priliku za nastup, kako bismo rasteretili naše stožerne igrače”, rekao je trener. Liam Parrington.

Naše misli točno kad smo se jutros probudili! pic.twitter.com/9u9ll5gQff

— Sandhurst Town FC – u vlasništvu The SB Group (@Sandhursttownfc) 19. travnja 2023

Sandhurstove muke mogle su biti još i veće, da im ligaško vodstvo nije dozvolilo produljenje trajanja sezone za još tjedan dana, odnosno do iduće subote. Ta izrazito naporna serija, koja bi iscrpila i najspremnije igrače profesionalnih klubova, krenula je pretprošla četvrtka protiv tadašnjeg lidera, Berks Countyjanastavila se u subotu, a zatim su na rasporedu bile utakmice ovog ponedjeljka, utorka, srijede i četvrtka.

Važan je svaki od tih dvoboja, jer je ova momčad u gustom i napetoj utrci za naslov prvaka te plasman u viši rang. Unatoč porazu u nedavnom međusobnom susretu s Berksom, Sandhurst sada sve ima u svojim rukama, uz utakmicu manje od svog glavnog konkurenta, ima i četiri boda prednosti.

Dođe li do naslova prvaka na kraju sezone, sigurno će biti veliko slavlje među iscrpljenim igračima Sandhursta. Ako uopće imaju snage za to…

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr