Direktor Slavenov o novoj strategiji: 'Lokomotiva je naš voditelj, želimo raditi po sličnim principima'

Sljedećih 10-ak burnih dana je iza nas Slaven Belupa.

U tom je razdoblju ovaj klub igrao polufinale domaćeg kupa, nastradao u Maksimiru s 4-0, donio dugoročnu klupsku strategijunajavio je trener Zoran Zekić kraj suradnjea jučer je njegova momčad u nevjerojatnom preokretu slavila nad Osijekom (2-1). Neuobičajena je zapravo čitava sezona ovog koprivničkog prvoligaša, koji će u posljednjih šest kola sezone ući čak na četvrtom mjestu, u borbi za Europu.

Ostvari li se taj plasman u Ligu konferencija bit će to bez Zekića, ali i po načelima nove strategije razvoja.

“Najprije smo postavili temeljne ciljeve za budućnost, u skladu s realnim financijama”, rekao je Slavenov sportski direktor. Aleksandar Aleksovskiu današnjem intervju za Sportske novosti.

“Već godinama smo svi u HNL-u svjesni da su transferi igrača nešto bez čega naš nogomet ne može opstati. Bez njih ne može ni Slaven Belupo. Mi smo stoga u strategiji definirali da kao klub želimo prije svega razvijati igru ​​i igrače, kako bi oni bili privlačni tržištu, a da bi rezultati koji su nužni da bi uopće igrali prvoligaški nogomet došli kao rezultat dobrog razvoja igrača i igre.”

Iskrena emocija je sve!! 😍😍😍😍 PS nadamo se da je 🐟 iz zadnje sekunde videa živa i zdrava. 🤣💙💪#podravskeštuke pic.twitter.com/GI0yuR3nI3

— NK Slaven Belupo (@nkslavenbelupo) 21. travnja 2023

Ukratko je to Aleksovski rekao kao želju da njegov klub “igra napadački nogomet, privlačan gledateljima”, ali istovremeno želi i da “igrači poput Arbëra Hoxhe ja Ante Crnca pokažu sve što znaju i mogu.” To je svojevrsna kritika na Zekićevo vođenje momčadi, zbog čega je najvjerojatnije i došlo do ovog neočekivanog razlaza.

“Istina je da smo bili nezadovoljni s igrama na nekim utakmicama, ai sam Zekić je to isticao. Ne, puno okolnosti utjecalo je na to, svakako to nije samo pitanje trenera jer i Zekić je trener koji želi igrati napadački nogomet. Napravio je jako dobar rezultat, ali mi kao klub želimo i Zekiću i svim budućim trenerima prezentirati da je prvi zadatak stvoriti igru, kroz nju razvijati igrače, kako će doći i rezultat”, pojašnjava.

Težak je zadatak razvijati igrače iu isto vrijeme napraviti dobar rezultat, a zato vam je pomogao i direktor Aleksovski Lokomotivinim primjerom.

“Recimo da nam je jedan od lidera Lokomotiv, čiji je rezultat nešto slabiji, ali zato njegovi igrači izgledaju moderno, brzo, dinamično i mnogi od njih su tržišno iznimno atraktivni. Lokomotiva na ovaj način radi već dugi niz godina i to radi sve bolje. Želimo raditi na sličnim principima. Destruktivni nogomet može biti uspješan kratkoročno, ali dugoročno ne može biti dobar ni za jedan klub, zaključio je Aleksovski.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr