Kad se snovi sruše u manje od dvije minute: Alen Babić nokautiran u prvoj rundi borbe za naslov

Najveću borbu svoje profesionalne karijere Alen Babić ipak je ekspresno izgubio. Hrvatski boksač opasnog nadimka ‘The Savage’ imao je priliku za dolazak do pojasa svjetskog prvaka u uteg za most kategoriji po WBC-u, ali je poražen tehničkim nokautom u manje od dvije minute.

Protivnik je bio Poljak Lukasz Rozanski koji je na domaćem terenu u Rzeszówu krenuo sjajno te je odmah agresivno krenuo udarati Babića. Hrvat se nije ni snašao niti je jednom uzvratio pa je sudac prekinuo borbu i dodijelio pobjedu i pojas Poljaku koji je mogao i ozbiljnije nauditi uzdrmanom Babiću.

Drugi je to Babićev profesionalni poraz uz 11 pobjeda, a baš u posljednjoj je protiv još jednog Poljaka, tada Adama Balskog osvojio srebrni pojas u ovoj kategoriji i borbu za samu titulu koju je ipak propustio.

Odmah nakon borbe pojavila se i mala kontroverza jer neki navijači s Babićeve strane smatraju kako je sudac prekinuo borbu puno prerano. Babić je nakon minute i pol borbe završio na podu, ali je ustao i nastavio borbu.

Poljak je nastavio udarati, a sudac je meč prekinuo dok je Babić još bio na nogama, a nije drugi put bio srušen. I sam Hrvat je u čudu gledao sucu raširenih ruku nakon odluke o prekidu.

“Nisam ne znam što se dogodilo”, rekao je nakon borbe. “Nisam osjetio udarce, kao da sam se zagrijao i borba je bila gotova. Ovo je moj prvi poraz u četiri godine, nokautom i to mojim stilom boksanja. Srce mi je slomljeno, ne znam što je ovo bilo”, poručio je.

Međutim, TKO pravila nalažu da sudac ima pravo prekinuti meč ako ocijenite da se borac ne može inteligentno braniti ili kontrirati i ako vidite da jedan od boraca trpi nepotrebnu štetu. S obzirom na to kako je Poljak napadao i kako Babić nije uspio parirati, čini se da je sudac dobro postupio i spasio Babića većih problema…

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr