Apple HomePod može osluškivati ​​alarme za dim i upozoriti vas kada se aktivirate

Kada je Apple najavio povratak svojih HomePod zvučnika fokus je uglavnom bio na dizajnu i nenaprijeđenim karakteristikama dok su značajke kao Sound Recognition, koji je prvi put najavljen u siječnju 2023., ostale donekle nezamijećene.

Značajka osluškivanja alarma za dim i ugljični monoksid možda se može činiti suvišnom jer ako HomePod može čuti alarm možete ga čuti i vi. I to jednim dijelom može biti istina, pod uvjetom da ste u tom trenutku kod kuće.

Sigurnosne značajke Sound Recognition već su dostupne na iPhoneu i iPadu, a namijenjene su gluhim ili nagluhim korisnicima.“, prenosi AppleVisitportal za slijepe i slabovidne korisnike Apple proizvoda.

Upravo u scenariju kada niste kod kuće kada se alarm oglasi ili npr. imate oštećenje sluha Sound Recognition može pokazati svoju snagu te slanjem, vizualnim obavijestima na vašem iPhoneu ili iPadu ukazati na potencijalne probleme.

Kako bi to bilo moguće HomePod mikrofon je uvijek uključen i sluša, a zvuk se obrađuje lokalno čime se dodatno štiti privatnost korisnika, prenosi LifeWire.

Možete koristiti svoj iPhone za neprekidno slušanje određenih zvukova oko sebe.

S prepoznavanjem zvuka možete odabrati zvukove poput laveže psa, zvona na vratima ili alarma, a obavijest će se pojaviti na vašem zaključanom zaslonu kada se taj zvuk prepozna u prepoznavanju. Evo kako ga uključiti. pic.twitter.com/KrBGIqltGA

— Apple podrška (@AppleSupport) 22. svibnja 2022

Više o temiIzvor:Bug.hr