Poetični Lukša Jakobušić nakon finala: 'Možda je ovo kraj, ali nama se čini da je početak'

by | tra 25, 2023 | Sport | 0 comments

Lukša Jakobušić danas je s mnogim nogometnim uglednicima gledao Hajdukove juniore koji su u finalu Lige prvaka mladih izgubili 5-0 od THE-a. Usprkos teškom porazu, riječ je o velikom uspjehu, a predsjednik Bijelih nije nimalo nezadovoljan…

“Danas i sutra ćemo puno čuti riječ ponos, što je rekao i šef (Boro Primoracop.a.)”, rekao je Jakobušić, a njegove izjave prenose 24 sata. “Možda sutra budemo i zadovoljni. Možda je ovo kraj, ali nama se čini da je početak. Pokazali smo da nam je mjesto u Europi, juniori su došli na velika vrata. Uvijek nešto fali, pobijedio je bolji i čestitam AZ Alkmaaru, ali i svim igračima, stožeru, cijelom klubu. Ne samo da oni mogu biti ponosni i klubovi, nego i Split, Dalmacija, Hrvatska i šire. Bitno je kod mladih ljudi da druge čine ponosnim. Hajduk je 112 godina velik klub, i inače je velik klub, ali sad iu Europi nešto znači. Vidjeli ste kako predstavljamo klub, nadam se da ćemo uskoro biti i moćni.”

Osvrnuo se na navijače koji su u velikom broju stigli u Ženevu.

“To je Hajduk koji ima nevjerojatne navijače”, naglasio je Jakobušić. “Mi 18 godina nismo bili prvi u seniorima, 10 godina nismo bili drugi, lani smo ispali od atletski pa smo se vratili. Sad nam je fokus na završnici prvenstva juniora da budemo ponovno prvi i da dogodinu pokušamo doći do finala. Svaki poraz te jača. Mi smo na to, nažalost, navikli. Ali ovi imaju karakter i zato tribina skandira, zato ih toliko voli, zato su nam dragi. Zato ih volimo i ako izgube jer su pokazali ono što treba, da daju sve od sebe. A kad daš sve od sebe, onda nemaš za čim žaliti.”

Prokomentirao je i ljude s kojima je sjedio na tribinama…

“Gledali su nas dobro”, smatra Hajdukov predsjednik. “To je nevjerojatno, malo su nas zaboravili na neko vrijeme. Ali impresionirani su, neki koji su igrali, kao gospodin Koeman, znaju kakav je Split i Hajduk. Impresionirani su akademijom, svime što radi šef sa svim mladićima. Ali u mlađim uzrastima imamo još boljih igrača, da tako kažem. Ljubav koja se pretočila kroz tribine i na terenu ih fascinira. Ako mogu biti slobodan i zahvaliti gospodinu Čeferin što je svima omogućio da dođemo ovdje i prezentiramo se.”

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr