Još uvijek živi: Schalke je u 92. minuti raspametio navijače i došao do važne pobjede

Bundesliga ulazi u nevjerojatno uzbudljiv finiš sezone; Borussia ja Bayern borba za naslov Unija, Freiburg ja Leipzig za Ligu prvaka još četiri momčadi jure Europu, a situacija na dnu je paklena.

Četrnaestoplasirani Hoffenheim danas je minimalno izgubio kod Leipzige i ostao na 29 bodova; Stuttgart je pobijedio Gladbach i imam 28, jednako koliko i Bochum koji su remezirali s Dortmundom i trenutno drže mjesto koje vodi u doigravanje za popunu Bundeslige. Hertha je uvjerljivo zadnja s 22 boda, a Schalke želi pobijediti s pretposljednje pozicije.

Korak u tom smjeru napravio je danas; slavni njemački klub pobijedio je Werder na užarenoj Veltins Areni rezultatom 2-1, a učinio je to preokretom u posljednjim minutama.

Momci iz Bremena poveli su u 18. minuti kada je Marvin Ducksch izvrsno reagirao na lucidno proigravanje Mitchella Weisera, a gostima je to bio i ostao prvi udarac unutar okvira gola na utakmici. Schalke se trudio doći do izjednačenja, a dočekao je to u 81. pogotkom Seppa van den Berga iz voleja.

A onda, u drugoj minuti nadoknade, ludilo; Dominic Drexler tada je pobjegao suparničkoj obrani, izbjegao zaleđe i krasno reagirao na lijepo dodavanje Rodrigo Zalazar i pospremio loptu u mrežu za konačnih 2-1.

Schalkeu je to bila druga pobjeda u tri kola, a do kraja još igra s MainzBayernom, Frankfurtom i Leipzigom. Raspored je užasno težak, no u Gelsenkirchenu vjeruju…

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr