Nikad nije kasno: José Gimenéz upisao je gol i asistenciju po prvi put u 280. nastupu za Atlético

Jose Maria Gimenez ime koje ćete često naći u početnom sastavu kad igrate Atletico Madrid, ali ovog urugvajskog stopera nećete često čitati na listi strijelaca ili asistenata. Točnije, do večeras je Giménez u 280 nastupa dao samo 11 pogodaka uz sedam asistencija za Atlético.

Uglavnom je to zbog njegove prisutnosti na ofenzivnom prekidu. Korner je najveća strana ovog stasitog Urugvajca u napadu, a zato su večeri poput ove gdje je Giménez Valladolid dao i gol i asistenciju stvarno poseban.

Točnije, ova je večer jedinstvena.

1 – José María Giménez je zabio i asistirao u istoj utakmici za Atlético de Madrid prvi put u svim natjecanjima (280 nastupa). Mariscal. pic.twitter.com/i7BCRmJIMM

— OptaJose (@OptaJose) 30. travnja 2023

Naime, nikad se nije dogodilo da Urugvajac zabije i asistira na istoj utakmici od njegova dolaska u Madrid 2013. godine. U pobjedi od 4-2, Giménez je asistirao za prvog i zabio drugog.

Time je došao do brojke od dva gola u ovosezonskom izdanju La Lige, a to mu je, pogađajte, prva takva sezona. Dosadašnjih pet pogodaka u Primeri lijepo je podijelio u ovu i prošlu sezonu te 2017./18., 2015./16. i sezonu ranije.

Ovaj put u golovima je sudjelovao nešto drugačije. U 20. minuti iz zadnje linije poslao je navođeni projektil, dugu loptu koju je prihvatio Nahuel Molina i nakon utrčavanja pred vratarom nije imao problema pogoditi za vodstvo.

Četiri minute kasnije ipak je to bio klasični Giménez. Antoine Griezmann zabio je iz slobodnog udarca, a Urugvajac je najviši u skoku za 2-0. Ubrzo je bilo 3:0, asistirali su Francuzi u 38. minuti Álvaru Morati.

Međutim, smanjio je Valladolid više Cylea Larina u 41. i Sergija Escudera u 74., ali dvojbe oko pobjednika u završnici su riješene Joaquin Fernandez autogol i Memphis Depay za visoki i završni 5-2.

Tipično atraktivno ove sezone igra Atlético i već je postigao 55 pogodaka u 32 susreta. Traje i madridska bitka za drugo mjesto, Atlético sad ima samo dva boda manje od Stvaran.

A sve to, barem večeras, na pogon nenadanog junaka iz obrane…

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr