Barça je do 86. tražila rješenje protiv Osasune, a onda je Alba zabila nakon lijepog poteza De Jonge

Barcelona je sve bliže naslovu španjolskog prvaka, no danas je bila vrlo blizu kiksu protiv žilave Ozdravi na domaćem terenu.

Katalonci su dočekali goste iz Pamplonea u susretu 33. kola La Lige, momčadi za koju nastupa hrvatski reprezentativac Ante Budimir držala je ‘nulu’ na semaforu do završnih minuta. Barcelona je imala 76 posto posjeda na svojoj strani i trostruko više udaraca prema golu.

U prvom poluvremenu, doduše, nije imala nijedan; iz tog perioda možemo izdvojiti Raphinhin neugodni pokušaj iz slobodnog udarca i šut glavom Ronald Araújno domaćin se u nastavku podignuo i na kraju uhvatio trobod.

Jordi Alba ušao je u igru ​​u 76. i 10 minuta kasnije poentirao za odluku utakmice; Robert Lewandowski u 86. izvukao se na desnu stranu kaznenog prostora i poslao loptu u sredinu. Ona je poletjela prema Frenkieju de Jongu koji se namjestio za udarac glavom; međutim, suprotno svim očekivanjima, Nizozemac je odlučio ne pucati nego proslijediti na lijevu stranu, upravo do Albe koji je raspao i zabio za 1-0. Bila mu je to druga asistencija ove sezone.

📊| Frenkie de Jong protiv Osasune ⭐️

8,4 Ocjena
1 Asist
91% točnih dodavanja
4 šanse stvorene
7/7 Precizne duge lopte
0 lišen posjeda
5 oporavka
3 driblinga pic.twitter.com/622mA92IKj

— FJ 🇳🇱 (@Frenkie_Chief) 2. svibnja 2023

Barcelona je sada na plus 14 u odnosu na Real Madrid koji ima utakmicu manje i večeras u 22 sata igra protiv Real Sociedade u gostima. Titula, zapravo, samo što nije…

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr