Euroligaška utakmica sezone pripala je Realu. Madriđani su pobijedili Partizan i ostali živi

Ne možemo se sjetiti kad se neka euroligaška utakmica toliko najavljivala u domaćim medijima kao večerašnji treći susret Partizana ja Real Madrid u četvrtfinalnoj seriji tog natjecanja.

Podsjećamo, Madriđani su u Beogradu stigli poraženi 2:0 i morali su pobijediti ako su htjeli ostati živi, ​​​​a posljednju utakmicu u Madridu obilježila je opća tučnjava na kraju koja je rezultirala suspenzijama za četvoricu igrača, po dvojica sa svake strane. .

Zato je u Beogradu danas osiguranje bilo na maksimalnoj razini, a Stark Arena očekivano je bila prepuna; 20.091 Partizanovih navijača ispunilo je dvoranu, što je novi euroligaški rekord ove sezone. Naravno, imali su što vidjeti; Partizan i Real pružili su nam vrhunsku košarku u fenomenalnoj atmosferi, a pobjedu je odnio Real rezultatom 82-80 poslije boljeg drugog poluvremena.

Partizan, koji zbog suspenzije nije mogao računati na Mathiasa Lessorta ja Kevin Punter, inače ključni igrači, krenuli su burno i na otvaranju potpuno pregazili stisnuti Real; Parni valjak je utakmicu započeo serijom 12-0 i potpuno oduševio publiku. Isus Matej Morao je pozvati time-out nakon kojeg je uslijedila konsolidacija madridskog kluba, no Partizan je svejedno završio prvu četvrtinu s 13 razlike.

Ipak, Real je u drugoj četvrtini uhvatio ritam i serijom 11-0 stigao na samo četiri poena minusa. Nakon toga Partizan se više nije mogao značajnije odlijepiti; na odmoru se otišlo s rezultatom 48-45, a Madriđani su bolje ušli u drugo poluvrijeme i tricom prvi poveli. Marija Hezonje sredinom treće četvrtine.

Imali su Blancosi i plus pet na kraju treće, ali Partizan se konstantno vraćao i nije dopuštao odvajanje suparnicima. Ekipe su u posljednjih 90 sekundi dvoboja ušle izjednačenog rezultata (77-77), a bilo je jasno kako će utakmica otići na zadnju loptu. Nigel Williams-Goss zabio je tricu za Realovih plus tri 24 sekunde prije kraja, a Željko Obradović pozvao je time-out.

James Nunnally potom je promašio tricu za poravnanje, a Hezonja je izborio dva bacanja. Oba je realizirao, Real je otišao na plus pet, a Zach LeDay tricom je smanjio na minus dvije tri sekunde prije svršetka.

Edy Tavares bio je najbolji Realov strijelac s 26 poena i 11 asistencija, a Williams-Goss ubacio je 22. Što se Hezonje tiče, njemu se piše double-double s 12 poena i 14 skokova te tri asistencije, a Dzanan Musa imao je devet poena, šest skokova i četiri asistencije za 30 minuta igre. Najbolji kod Partizana bili su LeDay i Alen Smailagić s 15 poena.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr