Nema pomaka za Chelsea koji je izgubio u Emiratesu, ali Kovačić je opet pokazao klasu

Danas smo pisali o tome kako Frank Lampard polako ali sigurno potpuno uništava svoj trenerski ugled novom epizodom u Chelseajua sada se može pohvaliti statusom agenta 0-0-6.

Takav mu je omjer i nakon šeste utakmice u privremenom povratničkom mandatu na klupi Modrih; njegovi dečki danas su izgubili šifru Arsenala na Emiratesu u 34. kolu Premier lige zahvaljujući groznom prvom poluvremenu (3-1), no barem su zabili gol.

Da nije bilo žutih minuta u proteklih nekoliko kola, napisali bismo da je Arsenal sve riješio u prvih pola sata; Martin Ødegaard Chelsea je pokrenuo s dva pogotka, prvo u 13. minuti preciznim udarcem s ruba šesnaesterca, a potom iu 31. kada je isto učinio s 10-ak metara. U oba navrata njegov se pomoćnik ponovno rodio Granit XhakaNorvežanin igra najbolju sezonu u životu.

Naime, u aktualnoj kampanji broji vrlo lijepih 14 golova, a na dvoznamenkastu brojku otišao je i gabrijel isus koji je u 34. pogodio za 3-0 i tako nastavio sjajnu formu petim pogotkom u posljednjih šest utakmica. Trenutačno ih je 10, a brojka bi vjerojatno bila puno veća da nije bilo ozljede zbog koje nije igrao tri mjeseca.

Međutim, Arsenal je u zadnje vrijeme pokazao kako mu nije za vjerovati, pogotovo ne u obrani, pa je u drugom poluvremenu dosta pao i naposljetku primio pogodak; Mateo Kovačić u 65. je krasnim potezom igrao živahnog Nonija Maduekeaa on je smanjio na 3-1 i tako upalio alarme na Emiratesu.

Bila je to klasna asistencija hrvatskog reprezentativca i druge ove sezone u svim natjecanjima, a hrvatski je odigrao vrlo dobru utakmicu ukoliko ne brojimo žuti karton koji je zaradio u 80. minuti. Zanimljivo, niti jedan Chelseajev igrač ove sezone nema više asistencija od Kovea u Premier ligi, što dosta toga govori s obzirom na njihov broj.

Chelsea se mučio za postizanje rezultata ove sezone iu Emiratima! 😬

No, u londonskom derbiju ipak imaju jedan zaostatak, zahvaljujući sjajnoj lopti Matea Kovačića.#BBCFootball #MAGARCA pic.twitter.com/RNOopczN98

— BBC Sport (@BBCSport) 2. svibnja 2023

Da je to neka druga momčad, možda bi i zapaprila Arsenalu, ali Chelsea je u ovim trenucima jednostavno previše pasivan i raspadnut. Trenutno je 12. u prvenstvu s 39 bodova, a Topnici su se barem jedan dan vratili na vrh sa 78 bodova, dva više od Manchester Cityja koji ima dvije utakmice manje.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr