Nogometašice Chelseaja i Cityja prvi put u povijesti rasprodale Wembley za finale FA Cupa

Finale nogometnog FA Cupa između nogometašica Chelseaja ja Manchester United 14. svibnja po prvi put će se igrati na rasprodanom Wembleyu, objavio je Engleski nogometni savez (FA).

“Ženski nogomet je u Engleskoj doživio značajan uzlet nakon nezaboravne pobjede Lavice (engleske nogometašice) na Euru”, navodi FA. “Tijekom sezone oboreni su brojni rekordi uspješnosti u Women’s Super League i Women’s Championshipu,” dodaje se.

Ulaznice za finale FA kupa koje će se igrati na stadionu koji prima 90.000 gledatelja, rasprodane su dva tjedna prije održavanja utakmice.

“Naš strateški cilj bio je rasprodati finale FA Cupa na stadionu Wembley do 2024. i fantastično je postignuće što smo postigli godinu dana ranije”, rekla je direktorica ženskog nogometa. Sue Campbell.

Prošlogodišnje finale FA kupa između nogometaša Chelseaja i Manchester Cityja (3-2) pratilo je tada rekordnih 49.094 gledatelja.

Vijesti dolaze nekoliko dana nakon što su Arsenalove nogometašice rasprodale Emirates is više od 60.000 gledatelja u uzvratnoj utakmici polufinala Lige prvakinja protiv Wolfsburga postavile novi rekord što se tiče gledanosti ženskog nogometa u Velikoj Britaniji.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr