Meč lopta: Jadran je pobijedio Jug u Splitu i poveo u finale doigravanja

U trećem susretu finala doigravanja prvenstva Hrvatske, Jadranovi vaterpolisti su na bezenu Poljud pobijedili Vrč s 9-7 (2-4, 3-1, 2-1, 2-1) iu seriji na tri pobjede poveli s 2-1.

Prvu utakmicu Jadran će imati 9. svibnja u Dubrovniku, a možda i peta utakmica odigrana bi se 17. svibnja u Splitu. Treća utakmica finala doigravanja prvenstva Hrvatske donijela je i treću pobjedu domaćina; Jug je bolje krenuo, ali je Jadran na kraju slavio i stigao korak do prvog naslova prvaka Hrvatske.

Gosti su bolje ušli u susret i nakon prve četvrtine imali su dva gola prednosti (4-2). Međutim, Jadran je na otvaranju druge dionice serijom 3-0 preokrenuo rezultat i stigao do vodstva 5-4. U minutama koje su uslijedile splitski sastav je u nekoliko navrata postigao pogodak viška, no Jug bi svaki put izjednačio.

Ne, sedam minuta prije kraja Jadran je prvi put na utakmici stigao do dva pogotka viška (8-6). Jug je smanjio na 8-7, a potom je imao i napad za izjednačenje, ali je udarac Toni Mozar 20 sekundi prije kraja obranio Mate Anić. U posljednjim trenucima susreta Anić pogodio je u prazna vrata za konačnih 9-7.

Jadran su do pobjede vodili Rino Birić ja Luka Bukić sa po dva pogotka, dok je Anić skupio pet obrana. Na suprotnoj strani bili su najučinkovitiji Maro Joković s tri gola, te Marko Žuvela ja Goran Grgurević s dva gola dok je Toni Popadić imao čak 15 obrana.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr