Pali su Shearer i Andy Cole: Haaland je zabio najviše golova u sezoni otkako je Premier liga

Kao agent Smith u kultnom SF hitu Matrica, Erling Haaland ja Manchester City su neizbježni. Napadač za momčad, momčad za napadača, Haaland i City igraju sezonu za pamćenje, a sada su još bliže novom naslovu. Manchester City je preskočio Arsenal i potvrdio da je trenutno uvjerljivo najveći favorit za obranu naslova u Premier ligi, a Haaland je oborio još jedan rekord. Ozlijedio se na Etihadu Zapadna šunka s 3-0 te je City sada prvi s bodom prednosti i utakmicom manje od Topnika.

Riječ je o devetoj uzastopnoj pobjedi za momke Pepe Guardiole u Premier ligi. Prvi gol zabio je Nathan Ake u 50., nakon što se West Ham dugo dobro držao. Riyad Mahrez ubacio je iz slobodnog udarca, Ake glavom zaklopio loptu u mrežu. A onda, u 70., naravno, Haaland.

35 – Erling Haaland zabio je 35 golova u Premier ligi ove sezone, najviše od igrača u jednoj kampanji u engleskoj prvoj ligi od Rona Daviesa 1966.-67. (37). Neizbježan. pic.twitter.com/FaRiUbSsPi

— OptaJoe (@OptaJoe) 3. svibnja 2023

City je oteo loptu gostima u centru, Jack Grealish gurnuo je loptu kroz West Hamovu obranu koja se nije stigla položiti, a Haaland je sa svoje omiljene pozicije na lijevoj strani kaznenog prostora prebacio preko Lukasz Fabianskig.

Zabio je tako svoj 35. ligaški gol i srušio rekord koji je dosad dijelio s Andyem Coleom ja autora Alana Shearera. Kasnije je, u 86.Phil Foden zabio za konačnih, uvjerljivih, 3-0. Engleskinac opalio je iz daljine, lopta se odbila od reprezentativca Angela Ogbonne i prevarila Fabiańskog. Bio je to kraj priče, ne samo za utakmicu, nego vjerojatno i za cijelo prvenstvo.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr