Stigle kazne nakon derbija. Hajduku trostruko veća globa nego Dinamu

Disciplinski sudac Alan Klakočer objavio je odluku o kaznama za utakmice 32. kola HNL-a. Kažnjeni su Hajduk ja Dinamo, nakon derbija na Poljudu koji je završio bez pogodaka i Modrima donio naslov prvaka.

Oba kluba kažnjena su novčano; Hajduk s 18.500, a Dinamo s 6.200 eura, gotovo pa triput manje. Klakočer je na HNL-ovim službenim stranicama objavio obrazloženje kazni:

“HNK Hajduk kažnjen je jedinstvenom kaznom od 18.500 eura zbog korištenja pirotehničkih sredstava i diskriminirajućeg ponašanja domaćih i gostujućih navijača tijekom utakmice Hajduk – Dinamo. Gostujuća navijačka skupina BBB, smještena na ograđenom dijelu jugozapadne tribine, u 79. minuti zapalila je tri baklje, od kojih su dvije bačene na atletsku stazu i dvije dimne kutije koje su radile dim plave boje”, stoji u priopćenju.

“Domaća navijačka skupina Torcida, smještena na sjevernoj tribini od 2. do 3. minute pali je sedam baklji koje su bačene na atletsku stazu, dok u razdoblju od 51. do 55. minute pali pedesetak baklji, od kojih je 45 bačeno na atletsku stazu ispred. iste tribine te dvije baklje na terenu za igru ​​kojom prilikom je došlo do prekida igre u trajanju od 60 sekundi. Također, u istom vremenu je bačeno pet topovskih udara te su zapaljene četiri dimne kutije koje su radile dim narančaste boje. Od 5. minute na desnoj ogradi sjeverne tribine izvješen je transparentan duljine petnaestak metara s natpisom “White boys“ i južnjačkom zastavom (zastava konfederacije) te zbog toga što domaća navijačka skupina Torcida od 14. minute uzvikuje “Ubij, ubij purgera“.”

Što se tiče gostiju:

“GNK Dinamo kažnjen je jedinstvenom kaznom od 6.200 eura zbog korištenja pirotehničkih sredstava i diskriminirajućeg ponašanja gostujućih navijača tijekom utakmice Hajduk – Dinamo. Navijačka skupina BBB, smještena na ograđenom dijelu jugozapadne tribine, u 79. minuti zapalila je tri baklje, od kojih su dvije bačene na atletsku stazu i dvije dimne kutije koje su radile dim plave boje, te su u razdoblju od 60. do 70. te. 80. i 90.+5 minuta zapalili nekoliko sjedalica na istoj tribini. Navijačka skupina BBB u 1. i 74. minuti uzvikivala je ”Ubij, ubij tovar”.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr