Za neuspjeh nema oprosta: Milwaukee Bucksi smijenili su Mikea Budenholzera

Tjedan dana čekali su Milwaukee Bucksi nakon šokantnog ispadanja iz Miami Heata u prvoj rundi doigravanja, ali naposljetku milosti nije bilo i Mike Budenholzer ostao je bez posla. Bucksi su tako nakon pet godina smijenili trenera koji im je donio i naslov prvaka.

Ne, preko neuspjeha ove sezone nije se moglo. Bucksi su u regularnom dijelu bili najbolja momčad sezone i imali prednost domaćeg terena u svakoj seriji, ali manje ozljeda Giannis Antetokounmpa i slaba igra potpisale su najveću blamažu dosadašnjeg dijela doigravanja.

Prvoplasirani Bucksi ispali su od osmog Heata, a već im se ponavljalo da kao prvi nositelji ne mogu do finala pod Budenholzerom. 2019. su u finalu Istoka imali 2-0 protiv kasnijih prvaka Toronto Raptorsa pa su izgubili četiri u nizu, a 2020. ispali su u drugoj rundi baš od Heata s 4-1 u balonu.

NAJNOVIJE: Milwaukee Bucksi otpustili su trenera Mikea Budenholzera, kažu izvori ESPN-a. Budenholzer je van stroja nakon što je prvi nositelj Istoka pretrpio poraz u prvom kolu od Miami Heate. pic.twitter.com/wQp0Zk3lxi

— Adrian Wojnarowski (@wojespn) 4. svibnja 2023

S druge strane, Budenholzer ostaje trener koji je vratio titulu u Wisconsin nakon 50 godina. 2021. Bucksi su postali prvaci pod njegovim vodstvom, a Coach Bud čak je dvaput osvojio nagradu za NBA trenersku sezonu.

Ukupno je s Bucksima Budenholzer u pet godina ostvario omjer 271-120 u regularnoj sezoni i 39-26 u doigravanju, što je kombinirano najviše pobjedilo u ligi u tom petogodišnjem razdoblju. Ne, uz takav omjer i dvostrukog MVP-ja u rosteru, ostaje dojam da se u doigravanju moralo više.

I ova odluka dolazi nakon ulaska novog investitora u vlasničku strukturu. Američki biznismen i vlasnik Cleveland Brownsa Jimmy Haslam kupio je 25 posto udjela u klubu, a na ljeto slijede neke velike odluke. Ugovor ističe Brooku Lopezua možda i Chris Middleton ako ovaj ne pokupi igračku opciju za narednu sezonu.

Bucksi bi tako u novu sezonu mogli ući u novom ruhu, a sigurno s novim licem na klupi nakon pet gorko-slatkih godina…

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr