Imperij uzvraća udarac: Klay Thompson i Curry razbili Lakerse u drugoj utakmici

Branitelji naslova Golden State Warriorsi izjednačili su na 1-1 u polufinalu Zapadne konferencije lako pobijedivši Los Angeles Lakerse u drugoj utakmici serije. U San Franciscu su prvaci pobijedili 127-100.

Vodio ih je do pobjede Klaya Thompsona koji je ubacio 30 poena, od čega osam trica. Večer s 30 poena bila je 17. u Thompsonovoj postsezonskoj karijeri i ubacio je najmanje osam trica po šesti put, čime je ostvario NBA rekord.

Stephen Curry pratio je Thompsona s 20 poena i 12 asistencija, dok je JaMychal Green pogodio tri trice i pridonio 15 poena za domaćina. Draymond Green je upisao 11 poena, 11 skokova i devet asistencija, dok je Andrew Wiggins zabio 11, a Moses Moody 10.

LeBron James bio je najbolji kod gostiju s 23 poena, a Rui Hachimura dodao je 21. D’Angelo Russell ubacio je deset poena i osam asistencija za Lakerse. Green je odradio odličan posao u obrani ograničivši Anthonyja Davisa, koji je u prvoj utakmici zabio 30, a samo 11 ubačaja.

Warriorsi su zabili 41 poen u drugoj četvrtini, a dominaciju su nastavili u trećoj, gdje su ubacili 43. Serija se sada u Los Angelesu našla na trećoj utakmici u subotu.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr