NOVI VELIKI KLUB IDE PO KOVAČIĆA, SPREMA SE TRANSFER 'BOMBA'?! Zagrijali se Vatrenog, evo tko je još stao u red

Foto: Tom Dubravec / CROPIX

Autor: Ivor Krapac

U dolazećem ljetnom prijelaznom roku, Mateo Kovačić odvagnut će opcije za nastavak karijere, u velikoj neizvjesnosti koja traje u rastrošnom Chelseaju, sve češće se spominje da bi novi korak na svom nogometnom putu mogao imati negdje drugo.

Chelsea je u situaciji u kojoj je već pobjegao nastup u jednom od europskih natjecanja u nadolazećoj sezoni, što bi se Kovačića usmjerilo u drugačijem smjeru.

Među opcijama koje se spominju, nova se odnosi na interes koji za Kovačića iskazuje PSG uoči sezone u kojoj je izgledno da Parižani više neće imati Lionel Messi. Rastanak se bliži, u potrazi za pojačanjima, talijanski novinar Rudy Galetti donio je informaciju da se pariški klub u sredini terena želi osnažiti dovođenjem hrvatskog reprezentativca.

Gužva se već stvara

Međutim, PSG nije jedini. Galetti piše i drugim zainteresiranim klubovima, među kojima su engleski Manchester City i Newcastle, u igri su i klubovi iz Italije, a Kovačića cijeni i Bayern.

“Bivši igrač Real Madrida vrlo izgledno odlazi iz Chelseaja ovog ljeta”, opisao je talijanski novinar kako stoje stvari.

🚨👀 U cilju jačanja veznog reda, #PSG također prate Matea #Kovačić.

‼️ 🇭🇷 također slijede neki 🏴적적적적적적 (#ManCity ja #Newcastle) i 🇮🇹 klubovi i cijenjeni od strane #Bayern.

📈 Bivši #RealMadrid igrač će vrlo vjerojatno otići #Chelsea na ljeto. 🐓⚽️ pic.twitter.com/gNglGDbNvp

— Rudy Galetti (@RudyGalet) 4. svibnja 2023

Prije ljeta koje bi moglo donijeti odlazak iz kluba, put 29-godišnjeg veznjaka Vatrenih u Chelseaju traje od 2018. kada je došao na posudbu iz Reala, a godinu nakon toga ostvaren je transfer među londonske Plave uz odštetu od 45 milijuna eura koja je pripala Madriđanima , po podacima Transfermarkta.

Kovačić je s Chelsajem ugovorno vezan do ljeta sljedeće godine, ali vlada velika neizvjesnost hoće li ostati u Londonu toliko dugo.

Britanski The Guardian prije tri mjeseca objavio je da je 29-godišnji Vatreni stavljen na transfer listu Chelseajeva. Dogodilo se to u situaciji kada su za londonski klub uslijedile mnoge promjene, najprije dolaskom Amerikanca Todda Boehlyja na čelu vlasničke strukture u klubu, a potom i dovođenjem novih igrača na koje je od prošlog ljeta potrošeno više od 600 milijuna eura.

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.

Više o temiIzvor: Dnevno.hr