Tatumova demonstracija sile: Celticsi su pobijedili Sixerse u gostima i poveli u seriji

Zadnja izmjena: 6. svibnja 2023. AP Photo/Matt Slocum

Košarkaši Boston Celticsa poveli su 2-1 u pobjedama protiv Philadelphia 76ers svladavši ih u njihovoj dvorani sa 114-102 u trećoj utakmici polufinala Istočne konferencije NBA lige.

Celticsi su do pobjede u Philadelphiji stigli na krila Jaysona Tatuma koji je postigao 27 poena uključujući i tricu za 108-99 manje od dvije minute prije kraja kojom je odveo svoju momčad do nedostižne prednosti. Tatum je tome dodao i 10 skokova. Pratio ga je Jaylen Brown koji se zaustavio na 23 poena.

Prije utakmice je centar Sixersa Joel Embiid primio trofej za najkorisnijeg igrača (MVP) ligaškog dijela sezone, a zatim je predvodio svoju momčad na parketu s 30 ubačaja i 13 skokova. Propustio je prvu i dio druge utakmice zbog problema s koljenom. James Harden Drugu utakmicu zaredom je imala lošu šutersku večer: pogodio je samo tri od 14 šuteva iz igre i zaustavio se na 16 poena uz 11 asistencija.

Četvrta utakmica ovih suparnika igra se u nedjelju ponovno u Philadelphiju, a prolazak dalje izborit će momčad koja prva ostvari četiri pobjede.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr