Krundiba novog kralja: Samuel Iling-Junior zabio je u Juveovoj pobjedi i skočio na drugo mjesto

Napoli je u četvrtak potvrdio osvajanje naslova, pa je sada sva pažnja ljubitelja talijanskog nogometa posvećena napetoj borbi za preostala tri mjesta koja vode u Ligu prvaka. Pogotovo se to odnosi na ovaj vikend, u kojem su na rasporedu bili međusobni ogledi svih šest Napolijevih pratitelja.

U jučerašnjim su ogledima Između ja Milano slavili identičnim rezultatom (2-0) protiv rimskih rivala, Obod ja Lazija. Danas su, pak, na terenu bili Atalanta ja Juventus, u terminu nedjeljnog ručka nastavili su tu utrku za ulazak među četiri najbolja sastava u Italiji. Nakon teške borbe, pobjedu su osvojili gosti iz Torina, slaveći također s 2-0 preskočili su Lazio i zasjeli na drugo mjesto.

Prvo poluvrijeme ove utakmice bio je pravi festivalski promašaj, niti jedan od ukupno 18 udaraca nije završio unutar okvira gola. Domaći su pucali 13 puta, dok su Juveovi nogometaši bili neprecizni samo pet puta. Ne, zato su zabili već u prvom pokušaju, što je zahtijevalo reakciju vratara.

Bilo je to u 56. minuti, Samuel Iling-Junior je na proslavio loptu na lijevu stranu, gdje se našao Adrien Rabiot i uputio prizemni ubačaj u srce Atalantinog peterca. Domaća obrana odbila je to njegovo dodavanje, ali ne previše daleko, već točno na nogu mladog engleskog nogometaša. Refleksnom ju je reakcijom poslao u mrežu, za svog prvijenca u seniorskom nogometu.

☑️Prvi početak za Juventus

☑️Prvi gol za Juventus

Kakav dan za Samuela Ilinga Juniora! 🔥 pic.twitter.com/R1lKHb3IJk

— Football Talent Scout – Jacek Kulig (@FTalentScout) 7. svibnja 2023

3 – Iling Jr postao je tek treći engleski igrač koji je zabio za Juventus u Serie A, nakon Davida Platta (1992./93.) i Williama Johna Jordana (1948./49.). Krunidba. #AtalantaJuventus

— OptaPaolo (@OptaPaolo) 7. svibnja 2023

Iling-Junior je tako postao treći Juventusov strijelac iz Engleske, prije njega su to dosad bili samo David Platt s početka 1990-ih, odnosno John Jordan s kraja 1940-ih. Tako je na najbolji mogući način opravdao povjerenje koje mu je dao trener Massimiliano Allegriovo mu je bio prvi start od početka utakmice u dresu Juvea.

Pridružio se i tek trojici engleskih tinejdžera s početkom u nekoj od liga Petice ove sezone, u tom su društvu još i Harvey Elliott, Jude Bellingham the Jamie Bynoe-Gittens. Domaći trener Gian Piero Gasperini odmah je reagirao nakon tog primljenog zgoditka, pa je iz igre u 60. minuti izvadio Marija Pašalića te uveo Luisa Muriel. No, ni on nije mogao promijeniti konačni ishod, Juve je osvojio tri boda.

Dapače, još je Dušan Vlahović duboko u sudačkoj nadoknadi samo je potvrdio pobjedu svoje momčadi, postavivši konačan rezultat i 2-0 trijumf u Bergamu. Važna su to tri boda u lovu na naslov doprvaka, ali i plasman u Ligu prvaka, što se do nedavne suspenzije od 15 bodova činilo praktički nemogućim.

Bianconeri sa 66 bodova na kontu imaju dva boda prednosti u odnosu na trećeplasirani Lazio s kojim ulaze u posljednja četiri kola. S druge strane, Atalanta malo kiksa u toj utrci, četvrti Inter bježi joj čak pet bodova.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr