Tisuću dana posta: Dario Župarić u Portlandovom je remiju zabio prvi put nakon gotovo tri godine

Još početkom 2020. godine je Dario Župarićčlan Riječine momčad prvenstva, otišao preko bare i preselio u redove Portland Timbersa. Ustao se već u sastavu sa zapada SAD-a i otad skupio točno 102 nastupa, no rijetko kad je bio među strijelcima. Točnije, tek jednom, i to još sredinom kolovoza 2020. godine, u pobjedi nad Orlando Cityjem (2-1).

Njegov golgeterski post sinoć je napokon završio, nakon gotovo 1000 dana ponovno je među strijelcima. Bilo je to u domaćem remiju sa Austinom (2-2), u kojem je 31-godišnji Županjac zabio za početno vodstvo svoje momčadi. Najviši je bio u skoku u 33. minuti, glavom je uspio matirati golmana Brada Stuvera i tako na najbolji način obilježio svoj nedavni rođendan.

Veliki dan za velikog čovjeka 💪

Sretan rođendan našem broju 13, Dariju Župariću 🎂#RCTID pic.twitter.com/tKHkJuFQ5F

— Portland Timbers (@TimbersFC) 3. svibnja 2023

Koliko se rijetko nalazi među strijelcima, dovoljno govore i njegove izjave nakon utakmice.

“Ne zanima me previše moj gol, nisam znao ni kako da ga proslavim. Iskreno, ne volim baš zabijanje golova, pogotovo jer to radim baš u nekim bezveznim utakmicama, pa ih se nitko ni ne sjeća”, rekao je Župarić.

Inače, za goste iz Teksasa su golove zabijali Jon Gallagher the Will Bruinkoji je u drugoj minuti sudačke nadoknade postavio konačan rezultat poništivši pogodak Klaudija Brava, kojim je Portland opet držao vodstvo. Župarićev sastav podosta se mnogo na startu nove sezone u MLS-u, nakon 11 kola skupili su tek 12 bodova, što im je dovoljno za devetu poziciju Zapadne konferencije.

Posljednje je to mjesto koje vodi u doigravanje, no daleko je još put do toga, treba odigrati još 23 utakmice u osnovnom dijelu sezone…

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr