Braća Sinković slavila su na Svjetskom kupu u Zagrebu i osvojila 50. medalju s velikih natjecanja

Protekla tri dana se na zagrebačkom Jarunu održava Svjetski veslački kup, vrhunac natjecanja za domaću publiku svakako je bila jutarnja utrka u dvojcu na pariće. Tamo su se, naravno, utrkivala trofejna braća Martin ja Valentan Sinkovićkoji su i na poznatom terenu potvrdili svoju dominaciju u ovoj disciplini.

Bez većih poteškoća došli su do pobjede u Zagrebu, s vremenom 6:16.74 bile su gotovo četiri sekunde brze od španjolske posade. Alex popeti se ja Rodrigo Romero. Na trećem mjestu završili su srpski predstavnici Aleksandar Bedik ja Aleksandar Filipovićkoji su zaostali pet i pol sekundi za Sinkovićima.

🚩 A-FINALE: Muški dvojac na pariće

🥇 Martin Sinkovic, Valent Sinkovic, Hrvatska 🇭🇷
🥈 Aleix Garci Garcia Pujolar, Rodrigo Conde Romero, Španjolska 🇪🇸
🥉 Aleksandar Bedik, Aleksandar Filipović, Srbija 🇷🇸#Svjetski kup u veslanju #WRCZagreb pic.twitter.com/TpT6qaJf45

— Svjetsko veslanje (@WorldRowing) 7. svibnja 2023

Pogodilo se tako da su Sinkovići svoju jubilarnu, 50. medalju s velikih natjecanja osvojili baš u svom rodnom gradu i regatnoj stazi koju najbolje poznaju. Njihove sjajne rezultate sigurno željeli postići i mlade nade hrvatskog veslanja, koje su se ovog vikenda također natjecale na Jarunu.

Tako su sestre Ivana ja Josipa Jurković bile su treće u dvojcu bez kormilara, dok su braća Patrik ja Anton Lončarić zauzeli su četvrto mjesto u muškoj konkurenciji iste ove discipline. Dobra je priprema za nadolazeće Europsko prvenstvo, koje će se za tri tjedna održati na slovenskom Bledu.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr