Rodrygo je sinoć doveo Real do nove titule. Osim golovima, istaknuo se iu ostalim aspektima igre

Real Madrid sinoć je proslavio svoju 20. titulu u Copi del Rey, u finalu je svladao 2-1 Budite zdravi. Za sastav iz Pamplonea je zabio Lucas nugata najzaslužniji za slavlje Kraljevskog kluba je mladi brazilski napadač Rodrygo. Bio je dvostruki strijelac u ovoj pobjedi, a osim tih pogodaka iz druge i 70. minute, istaknuo se iu ostalim statističkim pokazateljima.

Imao je 59 dodira s loptom, bio vrlo precizan kod jedina dva udarca na utakmici, ali i zabilježio čak tri ključna dodavanja. Uputio je dva točna igrača s krila te skupio četiri uspješna driblinga, uz još ukupno sedam osvojenih duela te dvije osvojene lopte. Sve to mu je priskrbilo titulu najboljeg igrača finalne utakmice, tu nije bilo nikakve dvojbe.

2 – Rodrygo Goes je prvi @realmadriden igrač koji je zabio gol u finalu Kupa kralja od Juana Gómeza, Juanita, protiv Real Madrid Castille 1980. Zvjezdani. pic.twitter.com/cRIMjWhK8c

— OptaJose (@OptaJose) 6. svibnja 2023

Rodrygovim golovima Madrid je postao tek četvrti klub u ligi Top Five s najmanje 20 naslova kupa, a mogu se samo time pohvaliti Bayern (20), Atletski (23) zapisi o čaju Barcelona (31). Isto tako, prvi je Realov nogometaš s dva gola u finalu domaćeg kupa još od 1980. godine, tada je ostvario Juanita.

Rodrygo je u vrlo dobroj formi u posljednje vrijeme, u prošlih šest utakmica u svim natjecanjima skupio je pet zgoditaka i jednu asistenciju. Sjajan je bio u protekla dva tjedna, pa će sigurno sačuvati svoje mjesto u početnoj postavi sastava koji vodi Carlo Ancelotti, osim pred vrlo važnu završnu sezonu i brze izazove u Ligi prvaka…

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr