Skupljanje iskustava: Zadar je izgubio od Crvene zvezde i tako završio sezonu u ABA ligi

Zadar je danas na Višnjiku dočekao Crvenu zvezdu u drugoj utakmici četvrtfinala ABA lige, znajući da bi mu to mogla biti posljednja utakmica u tom natjecanju ove sezone. Gostima iz Beograda trebala je biti očekivana pobjeda za prolaz dalje, što se i dogodilo (74-63).

Zadar se dobro držao, ali se Zvezda ipak pokazala konkretnijom, kvalitetnijom, ali napose koncentriranijom, kao što se i očekuje od jedne euroligaške ekipe. Crveno-bijeli su prvu četvrtinu završili s plus sedam, ali su Zadrani potom uzvratili puno boljom drugom dionicom igre; iako je Zvezda imala plus 14 nakon dvije minute utakmice u drugoj četvrtini, domaći su u nastavku napravili seriju 10-0.

Duško Ivanović potom je morao pozvati time-out, a Zadar se odjednom našao na minus tri, a zatim izjednačio i poveo tricom Juana Davisa dvije i pol minute prije kraja prvog poluvremena. Ipak, Zvezda je odgovorila na pet uzastopnih poena i priskrbila prednost na poluvremenu, au nastavku je jednostavno prelomila utakmicu.

Zadrani su stizali zaostatak i nekoliko puta ulazili u vrlo dobre situacije pod suparničkim košem kako bi začinili rezultat, no nedostajalo je koncentracije u obrani, posebno u hvatanju skokova i obrani lopte. Višnjik je na kraju korektno pozdravio ne samo svoje igrače, već i goste.

Najbolji Zadrov pojedinac bio je MVP Luka Božić sa 17 poena, sedam skokova i pet asistencija, a dva dijela su bili i raspoloženi Sunčana Čampara (15 poena) te Davis (11). Luka Mitrović bio najbolji strijelac Zvezde s 13 poena, Facundo Campazzo imao je 12 uz šest skokova i četiri asistencije, a Filip Petrušev 11.

Sve skupa, kraj je to jedne poticajne sezone za Danijela Jusupa i njegovu momčad. Zadar se sada okreće obvezama na domaćem prvenstvu gdje mu također slijedi doigravanje.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr