Dar za 104. rođendan: Cibalijina nogometna škola dobila je 23. umjetni travnjak u Hrvatskoj

Svečano je ovih dana u Vinkovcima. Dva dana nakon što je Cibalia proslavila svoj 104. rođendan, kao lijepi poklon stigao je najnoviji teren s umjetnom travom koji je otvoren u Vinkovcima u sklopu Cibalijinog stadiona. Naravno, instaliran je s namjerom da koristi vinkovačku školu nogometa, a ovim povodom na otvaranju terena stižu jake snage hrvatskog nogometa.

Prvi čovjek krovne organizacije hrvatskog nogometa Marijan Kustić predvodio je HNS-ovu delegaciju, a na svečanoj primopredaji bili su prisutni i vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić te predsjednica Cibalije Dea Lasić.

“Raduje me da smo u Vinkovcima otvorili 23. po redu teren s umjetnom travom, drago mi je da smo to ostvarili u suradnji s gradonačelnikom Bosančićem i Gradom Vinkovcima. Mladi vinkovački nogometaši to i zaslužuju, pogotovo tristotinjak i više djece u školi nogometa HNK Cibalia, ali naravno da će teren uvelike koristiti i seniori. Vjerujem da će na ovom terenu odrasti novi hrvatski reprezentativci, znamo tradiciju Cibalije i zato mi je drago da smo otvorili upravo ovdje teren”, rekao je ovom prilikom Marijan Kustić.

Zadovoljstvo je istaknuo i vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić.

“Budućnost Cibalije i nogometa u našem kraju jest stvaranje jakih škola nogometa, a bez ovakvih uvjeta to je gotovo nemoguće. Od danas krećemo u obnovu uvjeta, ali i nogometa u cijelosti”, rekao je Ivan Bosančić, dok je predsjednica vinkovačkog kluba istaknula:

“Ovo je kapitalna investicija, ne samo u materijalnom smislu, nego u prvom redu za budućnost djece u školama nogometa, ne samo u Cibaliji, nego i ostalim klubovima u Vinkovcima i okolici”, dodala je Dea Lasić.

Cibalia ove sezone u Prvoj NL, odnosno drugoj ligi igra jako dobro te je pri vrhu na trećem mjestu, ali Vinkovčani ne ostvaruju uvjete za SuperSport HNL.

Ali investicije ovog tipa svakako pomažu u tom dijelu…

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr