Jadran je u Gružu imao priliku prvi put postati prvak Hrvatske, ali će se ipak igrati majstorica

Već 32 godine traje suša za splitske vaterpoliste Jadrana što se tiče državnih prvenstava. Kultni klub sa Zvončace posljednji je put prvak bio 1991. godine u zadnjem izdanju jugoslavenskog prvenstva, a otkad je Hrvatske, Jadran nije bio prvak.

Veliku šansu da se to promijeni Splićani su imali danas u Gružu gdje je Jadran u finalnoj seriji protiv Također donio vodstvo 2-1 i imao je prvi meč-loptu. Da je Jadran slavio, bila bi to prva splitska vaterpolska titula od POŠK-a 1998. godine, a Jadranov drugi trofej u Hrvatskoj nakon Kupe 2021. godine.

Ne, nije se to dogodilo, već je Jug pokazao klasu i već u prvom poluvremenu razriješio je pitanje pobjednika. Ponajviše je to zahvaljujući furioznoj drugoj četvrtini u kojoj je Jug ušao s 2-1, ali Maro Joković ja Toni Mozara s dva gola svaki poveli su domaće do 7-2 na poluvremenu.

Kad je otvaranjem drugog poluvremena Konstantinos Kakaris pogodio za 8-2 sve je već praktički bilo riješeno, a tek je nakratko Jadran odgovorio približavanjem na 8-4. Nije dugo trajala nada jer Joković i Franko Lazić vratili su na ugodnih dubrovačkih 10-4.

Tako je iu četvrtoj, igra se u uvodnim minutama ‘gol na gol’ i to svakako odgovara Jugašima jer razlika ostaje otprilike ista, a troši se dragocjeno vrijeme. Dubrovčani su tako mirno priveli susret kraju do 13-6.

Jug je predvodio Jokovića sa tri gola, dok su Lazić, Kakaris, Mozara i Filip Kržić. Toni Popadić briljirao je s 14 obrana, dok je kod Jadrana Zvonimir Butić jedini zabio dva pogotka.

Slijedi nam stoga majstorica iduće srijede u bazenu na Poljudu gdje će sigurno biti vatreno, a Jadran će pokušati prekinuti svoj post, ali i post splitskog momčadskog sporta. Naime, u muškoj konkurenciji u glavnim pet sportova Split čeka naslov prvaka do 2005. godine.

Tada je prvak bio, naravno, Hajduk, a već dugih 18 godina za Split nema muškog momčadskog naslova u nogometu, košarci, rukometu, vaterpolu i odbojcima. Ove sezone priliku za to prekinuti imaju Jadranaši, ali i košarkaški Žuti koji u srijedu kreću u doigravanje s prvog mjesta…

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr