Lazio je s tek četiri boda u posljednjih pet susreta ozbiljno kompromitirao mjesto u Ligi prvaka

Prije samo nekoliko tjedana sve je izgledalo idealno za Lazio. Momčad Maurizija Sarrija igrala je sjajno i bila je uvjerljivo druga u Serie A. Juventus imao je 15 bodova manje, Između bio je u krizi i činilo se da je mjesto u Ligi prvaka za Rimljane sigurno.

Ne, to više nije tako i po trenutnoj formi čini se da Lazio vjerojatno neće u Ligu prvaka. U posljednjih pet kola rimski je klub upisao tri poraza uz remi te je slavio tek protiv Sassuolaa nakon izjednačenog rezultata sa Lecceom ima 65 bodova, tek četiri više od petoplaziranog Milana uz utakmicu više.

I ne samo to, već se Lazio poraz spasio tek duboko u nadoknadi. Sergej Milinković-Savić zabio je u petoj minuti sudačke nadoknade za 2-2 i Lazio je izbjegao potpunu katastrofu, i to nakon vodstva.

Imao je Lecce priliku za vodstvo već u 23. minuti, ali Gabriel Strefezza nije iskoristio udarac s bijele točke. To je kaznio Cyrus Immobile. Sada već legendarni napadač nebesko plavih u svom se stilu ubacio iza leđa obrane, primio dodavanje i mirno završio u petru.

Bilo je to u 34., ali do poluvremena se Lecce vratio. Remi Oudin je zaslužan jer je prvo u nadoknadi lijepih udaraca sa 16 metara završio dobru kontru, a početkom drugog dijela je u 51. minuti odradio i preokret mirnom završnicom s 13 metara nakon što su gosti u visokom pritisku ukrali loptu.

Činilo se da će tako ostati još dugo, ali je u petoj minuti sudijske nadoknade srpski reprezentativac odlično reagirao na odbijenu loptu i glavom povisio na 2-2.

Veliki je to bod za Lazio u ovom trenutku, ali forma ne izgleda dobro. Inter ga slavljem nad Sassuolom može preskočiti na trećem mjestu, a Milan može doći na samo bod. Sreća u nesreći za Rimljane je da do kraja imaju sve u svojim rukama jer igraju s Udineseom, Cremoneseom ja Empolium.

Što se tiče Leccea, ova pobjeda bi ih gotovo sigurno ostavila u Serie A, a oni su pet bodova iznad zone ispadanja s 18 utakmica manje. Speziju.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr