Spektakl u 'Dvojci': Futsal Dinamo pred prepunim je tribinama izborio finale i nastup u Ligi prvaka

Velika, velika noć za Dinamo Futsal i Bad Blue Boyse. Klub koji je osnovan 2012. godine, a koji po principu ‘jedan član, jedan glas’ na ponos svim navijačima djeluje od 2014., uspio je izboriti finale 1. HMNL, a time i premijerni nastup u Ligi prvaka sljedeće sezone.

Naime, Hrvatska dobro kotira u europskom futsalu pa oba ligaška finalista idu u elitno europsko natjecanje, a Futsal Dinamo tu je čast po prvi put u klupskoj povijesti izborio u zaista spektakularnom dekoru.

U Makarskoj je u prvom polufinalnom susretu Dinamo pobijedio aktualnog prvaka Novo Vrijeme Apfel s 2-1, a onda je krenula euforija. Ulaznice za uzvrat u ‘Dvojci’ Doma sportova planule su gotovo odmah, Boysi su se okupili u ogromnom broju, a na susret je pozvao i Arijan Ademi iz daleke Kine.

nije viđeno na futsal utakmicama #futsaldinamo #novvrijememakarska pic.twitter.com/GuX6VpRNQZ

— Đ.D. (@OceanAugyst) 12. svibnja 2023

Nekoliko tisuća glasnih navijača okupilo se u dvorani, ali su brzo šokirani i utišani. Josip Juretić već je u četvrtoj minuti pogodio za goste, a Jefferson u 14. napravio visokih 2-0 iu tom trenutku bio je preokret za Makarance koji će osvojiti prvenstvo.

Ne, do toga nije došlo. U samo dvije minute Plavi su stigli do dva gola preko Danijelo Dekanić the Luke Perića pa se na poluvrijeme otišlo s 2-2, a preokret je kompletirao Filip Novak rano u drugom dijelu, već u 23. minuti.

Do kraja je ostalo 3-2 pa će Futsal Dinamo samo osam godina od ulaska u 1. HMNL igrati svoje prvo finale i po prvi put ide u Europu.

Ne, putovanje za plave nogometaše i gromoglasne Boyse nije gotovo jer u finalu čekaju boljeg iz dvoboja Squarea ja Olmsuma.

Dinamo prvak i Ligi prvaka iu velikom i malom nogometu. Kakva bi to bila plava fešta…

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr