Benfica se približila prvom naslovu nakon 2019. godine, a Petar Musa je u novom trijumfu postigao dva pogotka.

Iako je najtrofejniji portugalski klub, Benfica već četiri godine nije ništa dodala u svoju vitrinu. Ne, to će se vrlo brzo promijeniti, lisabonski div stigao je do naslova prvaka. Za to će mu trebati još samo dva boda, koliko mu je potrebno za pobjedu u posljednja dva kola domaćeg prvenstva. Večeras se opet povećala razlika ispred druge Porte, novim velikim trijumfom rezultat je u ogledu s portimonenseom bio 5-1.

Strijelci za Benficu su bili Alejandro Grimaldo the Gonçalo Ramosloptu je u svoju mrežu poslao i Filipe putovatidok je dva pogotka u završnici upisao i Petar Musa. Hrvat je u igru ​​ušao tek u 86. minuti, no i to mu je bilo dovoljno za ovakav sjajan reprezentativni učinak.

𝑪𝒉𝒆𝒈𝒂𝒓, 𝒆𝒏𝒕𝒓𝒂𝒓 𝒆 𝒃𝒊𝒔𝒂𝒓 ⚽️⚽️

Ovo je bilo poslijepodne Petra Muse u Portimãu 🏟 #LigaPortugalbpobjeda #Nemoj stati #PSCSLB pic.twitter.com/HrpEazOk5z

— Liga Portugal (@ligaportugal) 13. svibnja 2023

Niti minutu nije proveo na travnjaku, kada je povisio na 4-1, nakon što ga je nesebično poslužio Rafa Silva. Bila je to kontra u kojoj su gosti iz metropole krenuli s čak tri igrača, teško je bilo očekivati ​​da će se Portimonense spasiti. Drugi Musin zgoditak pao je u 89. minuti, ali u ovoj situaciji nije previše težak zadatak. Grimaldo je ubacio, golman Kosuke Nakamura ispustio je točno loptu pod noge hrvatskog napadača.

Sada je Musa na učinku od sedam ligaških golova, pa je i on istaknuo vrlo dobru kandidaturu za poziv u reprezentaciju za završnicu Lige nacije. Još samo kad bi se i ustalio u Benficinoj početnoj postavi, izborniku Zlatko Dalić ne bi imao nikakve dvojbe oko toga…

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr