BBB-i su nakon futsale u velikom broju pošli i košarku, a Dinamo je za nagradu srušio Zadar

Često kao narod znamo omalovažavati domaću košarku i hrvatsko košarkaško prvenstvo, ali četvrtfinale HT Premijer lige zaista nam je u subotu donijelo prave drame i utakmice koje je vrijedilo gledati. Podjela je tako tek u završnici svladao Boscoali iznenađenje se ipak dogodilo.

Nešto malo kasnije krenuo je dvoboj u Draženov dom gdje je sedmoplasiran Dinamo u uzvratu dočekao Zadar. Slavili su uvjerljivo Dalmatinci u prvoj kod kuće, ali je Dinamo u euforičnoj atmosferi slavio i uzvratio sa 77-76.

Bad Blue Boysi jučer su u euforiji ispratili plasman Futsal Dynamau finale i Ligu prvaka, ai danas su se okupili u velikom broju kako bi podržali košarkaške ljubimce. Ovi su zauzvrat odigrali vrlo nadahnuto i skinuli su možda i najbolju ovosezonsku hrvatsku ekipu.

Zadrani su na poluvremenu imali prednost od sedam poena (41-34), ali su u treću dionicu ušli s očajnim šutem. S druge strane, potpuno se slomio Hrvoje Garafolić i Dinamo je ubrzo preuzeo vodstvo i kontrolu nad susretom.

Imali su Plavi i devet razlika u jednom trenutku u četvrtoj dionici, ali Zadar se preko nadahnutog Luke Božića te iskrom Adema Mekića vratio u egal i na kraju poveo punim slobodnim bacanjima. Ne, Dinamo je u zadnjem napadu ušao s minusom 76-74, a onda je Garafolić dvije sekunde do kraja sjajno ubacio tricu.

Posljednji napad Božić nije iskoristio pa je Garafolićeva trica bila i za pobjedu, a na redu je i majstorica koja će se igrati u Zadru.

Garafolić je na kraju imao 28 poena uz devet skokova i šest asistencija. 14 ubacio je Marin Vručinića 13 uz devet skokova Ivan Vučić. Božić je kod Zadre zabio 26, a jedino je Marko Ramljak s 14 i 10 skokova bio od neke pomoći.

Zadar je bio bez ozlijeđenog Sanija Čampara is očajnom tricom 5-20 pa se mora umarati još jednom prije polufinala.

S druge strane, kakav vikend za Boyse: petak futsal i fešta, subota košarka i fešta, a nogometaši igraju u nedjelju. Očito je jedino važno zvati se Dinamo…

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr