Hejteri, kuš! Romelu Lukaku s dva je gola riješio Sassuolo i doveo Inter do drugog mjesta

Za razliku od svojih gradski rivaliali i veliki rivali u polufinalu ovosezonske Lige prvaka, Između trijumfalno odradila prvenstvenu utakmicu između dva europska ogleda. Nerazzurri su dočekali na svom stadionu Sassuolo i svladali ga rezultatom 4-2, čime su privremeno zasjeli na drugo mjesto poretka, bodovno se izjednačivši s Lazijom.

Prvo poluvrijeme umalo je proteklo bez ozbiljnijih prigoda, a onda je u 41. minuti Romelu Luke proparao vanjsku mrežu. Primio je loptu na više od 20 metara od gola, kojem je još bio i leđima okrenut. Riješio se potom oko Sassuolovog braniča te zatim silovito pogodio u same rašlje, golman Andrije Vijeća nije tu ništa mogao. Inače, Lukaku zadnjih mjesec dana ima učinak od pet golova i tri asistencije.

10 – Od početka prošle veljače nijedan igrač nije zabio više golova od Romelua #Lukaku u Serie A: 10 (izjednačen s Lautarom Martinezom i Victorom Osimhenom), zahvaljujući šest golova i četiri asistencije. Vatreni.#InterSassuolo

— OptaPaolo (@OptaPaolo) 13. svibnja 2023

No zato je drugi dio obilovao hitovima, u nastavku smo ih vidjeli čak četiri. Golijada je počela u 55. minuti, mladi kao Intera Raul Bellanova ubacio je u šesnaesterac, a nesretni Brazilac Ruan skrenuo je loptu u vlastitu mrežu. Samo tri minute poslije je Lautaro Martinezuz pomoć još jednog gostujućeg izbacivača, povisio je na 3:0, pa se činilo da je priči kraj i da će gosti otići kući praznih džepova.

Ne, igrači Sassuola nisu se predavali ni uz taj veliki zaostatak koji su se ubrzo smanjili. Igrala se 63. minuta, kada je Matheus Henrique neometano ušuljao u Interov peterac i glavom iz neposredne blizine matirao Samira Handanović. Gosti su pogotovo u završnici pojačali svoj pritisak, što je urodilo plodom u 77. minuti.

Bio je to još jedan zgoditak postignut glavom, lijevi bek Rogerio sjajnim je ubačajem pronašao usamljenog Davidea Frattesija. Potonji se samo naklonio, a Handanovič je loptu pogledom ispratio u svoju mrežu. Na semaforu je tada ostalo još 13 minuta, ali nisu svi mogli doći do izjednačenja. Dapače, Lukaku je još jednom poentirao, u 89. minuti umirio je domaće navijače i postavio konačni rezultat.

Sjajna je to najava za utorak i povratak Lige prvaka, pogotovo jedan ranije Milanov poraz kod Spezije (2-0), ali i veliku prednost koju Nerazzurri imaju iz prve, ‘gostujuće’ utakmice…

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr