Svi u uredu: Phoenix Sunsi otpustili svog trenera nakon što su eliminirani iz Denvere

Kako doigravanje u NBA ligi ide dalje i momčadi ispadaju, tako se povećava broj trenera na burzi rada. Zanimljivo, oba trenera finalista iz 2021. godine u kratko su vrijeme ostala bez posla jer su se i Milwaukee Bucksi ja Phoenix Sunsi odlučili na promjenu.

Nakon što su Bucksi po ispadanju iz prve runde od Miami Heata otpustili Mikea Budenholzeraisto su Sunsi odlučili napraviti s Montyja Williamsa nakon što je Sunse u drugoj rundi Zapada s 4-2 izbacio Denver.

Teško da je Williams glavni krivac za poraz od Nuggetsa s obzirom da su Sunsi imali vrlo kratku rotaciju zbog ozljeda i razmjene dosta igrača za Kevin Durantali u gradu je novi vlasnik Mat Ishbia koji očito želi napraviti neke rezove.

Williams je u Phoenixu proveo četiri godine i momčad je s dvije lige dogurala do finala, a usput je osvojio i jednu nagradu za NBA trenera godine 2022.

Kako navodi poznati NBA upućeni Adrian Wojnarowski od ESPN-a, Ishbia se nikada nije do kraja ‘zagrijao’ za Williamsa koji je imao podršku generalnog menadžera Jamesu Jones, no pressure na Williams postao je puno većim dolaskom Duranta iu ovom playoffu ta velika očekivanja nisu opravdana.

Trenera nije spasio ni bogat ugovor na kojem je preostalo tri godine i više od 20 milijuna dolara, ali uz lijepu otpremninu čeka ga uskoro i novi posao jer bi mnogi mogli stati u red za trenera finalista. Kao favoriti se navode Toronto Raptorsi, Detroit Pistonsia možda i Bucksi koji su mu 2021. uzeli titulu.

Williams je ukupno u četiri godine sa Sunsima imao omjer 194-115 u redovnoj sezoni i 27-19 u doigravanju, a franšizu je vodio do najboljeg omjera u povijesti sa 64-18 prošle sezone.

Sada će netko drugi Sunse voditi nakon neizvjesnog ljeta u kojem vodstvo kluba mora sagraditi pobjedničku ekipu oko Duranta i Postanite Bookera nema baš financijske moći i fleksibilnosti za takvo što uz dva velika ugovora…

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr