Rudeš je jučer i matematički osigurao promociju u HNL-u, ostaje tek vidjeti umjesto koga

Uvjerljiva Rudešova sezona uz manju infrastrukturu i uvjete drugo osigurali su da tri kola prije kraja SuperSport Prve NL već znamo putnika u HNL. To će biti Rudeš koji se vratio u elitno društvo osigurao slavljem nad Dubravom.

Igrači Davor Mladine deklasirali su suparnika 4-0 u zagrebačkom dvoboju pa sad nad trećeplasiranim Cibalijom tri kola do kraja imaju nedostižnih 11 bodova. Međutim, drugoligaški naslov još nije osiguran jer Vukovar 1991. godine ima 10 bodova i utakmicu manje.

Ne, Vukovarci se nisu prijavili za HNL licencu jer za to nemaju uvjeta pa je sada posve jasno da se HNL vraća u Rudeš, odnosno da se još jedna momčad priključuje Lokomotiva u Kranjčevićevoj, kako to obično biva kod zagrebačkih klubova.

Dobro jutro od prvoligaša!✨💙#prvaliganijesan#jersmototalnodrukčijioddrugih

Objavio NK Rudeš naNedjelja, 14. svibnja 2023

Rudeš se tako vratio u HNL nakon četiri godine od ispadanja u groznoj sezoni 2018./19. u kojoj je klub sa zagrebačkog zapada uzeo samo 14 bodova. Plesao je tada Rudeš dvije godine u HNL-u, a promociju je u sezoni 2016./17. na klupi izborio današnji Dinamov trener Igor Bišćan.

I danas se u klubu nalazi nekoliko hrvatskih nogometnih ikona: uz neizostavnu Mladinu na klupi, sportski direktor je nekadašnji reprezentativac Silvio Marića klupski predsjednik odnedavno je još jedan bivši Vatrenih i izbornik U-19 reprezentacije Josip Šimunić. Ne samo to, na terenu ordinira Tino Sven Sušićnekad ponajbolji igrač HNL-a u Hajduku.

Vesela družina tako se vraća u elitno društvo i nadamo se da će pružiti bolji otpor od posljednjeg puta kad su igrali s prvoligašima.

Ostaje još vidjeti koga Rudeš mijenja u eliti, a kako već svi znamo, borba se vodi između Istre 1961. godine ja Gorice

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr