Ne zovi liječnika, mama: Doc Rivers je sinoć doživio svoj deseti poraz u sedam utakmica

Pratitelji NBA lige vjerojatno su očekivali napetost i neizvjesnost u sedmoj utakmici serije između Boston Celticsi ja Philadelphia 76ersa. Bilo je to tako, ali samo do kraja prvog poluvremena, u trećem dijelu Celticsi su slavili s čak 33-10 i otvorili put do pobjede 112-88. Time su se plasirali u finale Istočne konferencije, uglavnom sa sjajnog Jaysona Tatumaali i produljili crni niz Pristanište sipati.

Naime, za trenera Sixersa ovo je bio već 10. poraz u sedmim, odlučujućim utakmicama u razdoblju njegove karijere. Rekord je to koji nije nadmašio nitko od igrača ili ostalih trenera, a od čitavih momčadi je po tome neuspješnija jedino baš Phila, s 12 poraza kroz svoju povijest. Isto tako, Rivers je u karijeri čak u sedam navrata ispuštao prednost od 3-1 ili 3-2, kakvu je imao u ovoj seriji s Bostonom.

Gubići u 7. utakmici:

10 — Doc Rivers
9 — Bucks, Celtics, Hawks

Samo 76ersi imaju više od Doca. pic.twitter.com/IIsQVLXujg

— StatMuse (@statmuse) 14. svibnja 2023

Tu crnu seriju započeo je još kao trener Orlando Magicaprije točno 20 ispali su od Detroit Pistonsi, unatoč vodstvu od 3-1. Zatim je baš sa Celticsima u tri sezone ispuštao vodstvo od 3-2 u seriji, najbolnija je zasigurno 2010. godina i veliko finale NBA lige protiv Anđeli Lakersa. Nije se ništa promijenilo ni kad je stigao u Los Angeles Clipperses kojima je dvaput ispadao nakon vodstva od 3-1.

Pedantni američki statističari već su izbrojali kako je Rivers sveukupno ispuštao vodstva u čak 12 različitih serija, najviše iz vremena kada je vodio Clipperse (5). Sve su, stoga, češće glasine o njegovom odlasku iz 76ersa, pa ne bi bilo nikakvo čudo da uskoro ostane bez posla…

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr